L'equip de govern rebutja una moció sobre el seguiment i compliment de les mocions


  • Comparteix:

Jaume Massanés ha presentat la moció a través del PSC

Jaume Massanés ha presentat la moció a través del PSC

Els vots en contra de l'equip de govern han tombat aquest dilluns una moció presentada pel PSC a instàncies d'un altre Sant Cugat (uaSC) per millorar l'eficiència dels acords i mocions aprovats en el ple municipal. L'equip de govern ha explicat que una moció aprovada ja porta implícita l'obligatorietat del seu compliment i ha explicat que sovint es fa molt difícil la calendarització d'aquestes propostes tal com demanava la moció rebutjada.

El portaveu de la uaSC, Jaume Massanés, s'ha encarregat de defensar el text i ha destacat que cal assegurar un millor compliment de les mocions i que per fer-ho cal assignar-hi persones i un calendari. Si no es fa d'aquesta manera, ha dit, es condemna la proposta al fracàs.

Jaume Massanés

El que pretenem és reforçar la viabilitat de les mocions que tenen un clar impacte en la vida dels ciutadans.



La tinenta d'alcalde de Presidència, Cristina Paraira, ha explicat que hi veu un 'doble sentit' en aquesta moció pel fet que ja existeixen els mecanismes per fer el seguiment d'aquests acords plenaris.

Cristina Paraira

Nosaltres hi veiem un doble sentit. Ja existeixen uns controls per assegurar el seguiment i el compliment de les mocions amb les comissions informatives.




A més, Paraira ha destacat que en segons quines actuacions és difícil entrar a concretar qüestions com les de calendari pel fet que són processos bastant complicats. És el cas, ha dit, d'algunes obres que per llei han de passar per un concurs públic.

La moció ha rebut el suport d'ICV-EUiA, la CUP i del PSC. El PP, per la seva banda, s'ha abstingut tot i estar d'acord en el sentit de la moció perquè considera que aquesta temàtica s'hauria d'incloure o tractar dins del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

El PSC ha vehiculat aquesta moció perquè la uaSC no té representació al consistori



  • Comparteix:

COMENTARIS

Si la ley es papel mojado, las mociones no son ni eso. Sr. mio, sinceramente no le pida usted peras al olmo. Esto de las mociones es nada mas que una cortina de humo, para darle apariencia de democracia a las actuaciones, pero queda claro visto lo visto, que la democracia al igual que la libertad es repitiendo lo que el cantautor decia en su cancion. ES UNA PALABRA VACIA QUE NO DICE NADA, A VECES LA PAZ

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 22/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.