L'Ajuntament explica avui als santcugatencs els nous canals de participació ciutadana


Temes relacionats

Entra en funcionament el nou reglament per participar al ple (19/set/11)

Els ciutadans s'estrenen preguntant als polítics abans del ple (20/set/11)


  • Comparteix:

L'acte tindrà lloc a la Casa de Cultura

L'acte tindrà lloc a la Casa de Cultura

La creació del Consell de Ciutat i dels consells de barri, la possibilitat d'organitzar consultes populars i l'avançament del torn de precs i preguntes dels ciutadans abans de cada ple. Aquests són alguns dels nous instruments per incrementar i millorar la participació ciutadana amb què compta Sant Cugat des del primer de setembre. El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, explicarà aquest dilluns a la ciutadania, en un acte públic a la Casa de Cultura, els nous canals de participació ciutadana vigents des de l'aprovació del nou reglament.

Dilluns passat ja es va posar en pràctica una d'aquestes noves mesures amb la participació, mitja hora abans del ple, de tres ciutadans que van adreçar preguntes directament als seus representants polítics sense haver d'esperar a la finalització de la sessió plenària. Aquest instrument, com tots els altres, canviaran la manera amb què es relacionen els santcugatencs amb el seu Ajuntament i amb el govern de la ciutat.

Les novetats principals del reglament de participació ciutadana es concreten en les creacions del consell de ciutat, l'organització d'audiències públiques i la possibilitat de promoure consultes populars per part dels ciutadans, entre molts més aspectes.

Per facilitar la difusió del nou reglament, el consistori ha posat en marxa el web Participa.santcugat.cat, ha editat un tríptic informatiu i es reunirà amb els consells de participació durant octubre i novembre.

Aquest acte informatiu es farà aquest dilluns a la Casa de Cultura, a partir de les set de la tarda. L'Ajuntament enceta d'aquesta manera una campanya per informar tota la ciutadania de les principals novetats que incorpora la normativa i que permetran una major implicació dels santcugatencs en els afers públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.