El model urbanístic de Valldoreix no perilla segons el president de l'EMD


Temes relacionats

Salvem Valldoreix s'oposa a l'expropiació de les zones verdes (21/set/11)

Una oficina informarà sobre les requalificacions de zones verdes a Valldoreix ( 9/set/11)

La fi del conflicte per les zones verdes de Valldoreix, més a prop (22/mar/11)

El ple debat la modificació del PGM per resoldre el conflicte de les zones verdes (21/mar/11)

Acord Sant Cugat - Valldoreix per desencallar la problemàtica d'expropiacions de zones verdes (18/mar/11)


  • Comparteix:

Imatge aèria de Valldoreix.

Imatge aèria de Valldoreix.

La modificació del Pla General Metropolità (PGM) mantindrà el model urbanístic de Valldoreix i no reduirà les zones verdes que hi ha actualment al territori. El president de l'EMD, Josep Puig, ho ha confirmat en una entrevista a Cugat.cat, on ha reconegut que aquesta reordenació respon a la necessitat de l'entitat municipal descentralitzada i l'Ajuntament de fer front a les expropiacions que, segons Puig, havien sol·licitat un 20% dels propietaris.

Puig considera que no es tracta d'una minoria de veïns els que han demanat l'expropiació, tal com assegura la plataforma Salvem Valldoreix, sinó que cada vegada n'hi ha més que la sol·liciten.

Segons càlculs de l'EMD, si tots els propietaris de zones verdes reclamessin l'expropiació, això suposaria una càrrega de 60 milions d'euros, cosa que és inassumible per a les administracions. Escoltem el president de l'EMD.

Josep Puig

No és veritat que sigui una minoria de propietaris que hagin demanat l'expropiació. Hem hagut de parar això.


Segons assegura Puig, la modificació del PGM no suposaria canviar el model urbanístic de Valldoreix, ja que les úniques construccions permeses serien les que ja s'edifiquen actualment: planta baixa més dos pisos.

L'aprovació inicial d'aquesta modificació es va dur a terme al ple de març. L'acord especificava que es permetria construir en aquestes zones 598 habitatges, una afirmació que ha desmentit Puig, qui assegura que només s'hi podrien fer 90 edificacions.

Puig també ha negat que aquesta reordenació suposi la reducció de zones verdes al territori.

Josep Puig

El resultat final és que no hi haurà reducció de zones verdes. Aquest és un argument que s'està utilitzant per alarmar la gent.


El president valldoreixenc ha reconegut la manca d'informació i les dades errònies que han sorgit des de l'inici de la modificació del PGM. És per aquest motiu que ha emplaçat els veïns afectats a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de les Zones Verdes de Valldoreix. El pla de reordenació de les zones verdes és encara un procés obert i es troba en fase d'informació pública. Els ciutadans que ho desitgin tenen la possibilitat de presentar al·legacions fins al 22 d'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.