L'EMD recorrerà una resolució que impedeix el creixement del comerç de Valldoreix


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous

La junta de veïns de l'EMD de Valldoreix ha aprovat per unanimitat presentar un recurs d'alçada davant la conselleria de Territori i Sostenibilitat en contra de la resolució de la Direcció General d'Urbanisme que no inclou dins la trama urbana consolidada de Sant Cugat, la futura plaça de la Centralitat i l'entorn de l'estació. Tots els partits consideren que aquesta exclusió, que no ha tingut en compte l'informe tècnic de l'EMD, suposa un obstacle per a l'establiment de comerços en aquests espais i contribueix al dèficit actual d'oferta comercial del territori.

Segons el govern de l'EMD, la resolució de la Direcció General d'Urbanisme no analitza l'informe tècnic lliurat per l'entitat municipal en què es justifica la inclusió d'un àmbit de Valldoreix dins la trama urbana consolidada de Sant Cugat. En aquest document es demana que es tingui en compte el sector de Valldoreix situat a l'entorn de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i les zones de la futura plaça de la Centralitat i del mercat municipal previst.

Totes les formacions consideren que la resolució aprovada per la direcció general significa la impossibilitat d'acollir establiments comercials que satisfarien les necessitats bàsiques de la població i que dotarien Valldoreix d'una mobilitat més sostenible i un desenvolupament urbanístic més equilibrat.

És per això que els partits han aprovat per unanimitat interposar un recurs d'alçada contra aquesta resolució davant la conselleria de Territori i Sostenibilitat sol·licitant la incorporació d'aquests sectors dins la trama urbana consolidada de Sant Cugat. L'esperit de l'acord el resumia amb les següents paraules el vocal de la Candidatura de Progrés, l'ecosocialista Pau Alonso.

Pau Alonso

Si això no prospera hipotecarà el futur de la plaça de la Centralitat.



Dins l'ordre del dia també s'han aprovat amb els vots favorables de tots els partits l'acceptació d'unes subvencions del Departament d'Ensenyament per finançar el curs lectiu de l'Escola de Música i l'escola bressol amb una dotació de 77.000 i 128.000 euros, respectivament.

En el capítol de mocions, CiU-Actuem ha presentat un text, que ha esdevingut institucional, per demanar a la Generalitat la creació de plans d'ocupació i cursos de formació per a adults que permetin la reinserció laboral de les persones que han perdut l'ajuda per a les rendes mínimes d'inserció (PIRMI). D'altra banda, la federació nacionalista i la Candidatura de Progrés s'han unit en una moció en defensa de l'actual model d'immersió lingüística a les aules, que s'ha aprovat amb l'únic vot contrari del PP.

El PP també ha votat en contra de la moció de la Candidatura de Progrés, a la qual s'ha afegit CiU-Actuem, per demanar un referèndum sobre la reforma de la Constitució espanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.