La CUP demanarà que l'Ajuntament no torni els diners que l'Estat espanyol ha transferit de més

Bea, a l'esquerra, i Pros durant la roda de premsa

Política

Publicat el 7/oct/11 per Marc Sala

La CUP portarà al proper ple municipal una moció on demanarà que el consistori no retorni a l'Estat espanyol els diners de la bestreta. La intenció de la formació, conscient de la dificultat que prosperi la petició, és obrir el debat al voltant del model de finançament local i de l'espoli fiscal que, diuen, pateix Catalunya. En la propera sessió plenària també preguntaran a l'equip de govern quines accions s'han fet per intentar evitar l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de Mútua Terrassa, aprovat per la Generalitat la setmana passada.

La CUP vol seguir l'exemple d'altres municipis catalans que han anunciat que no retornaran a l'Estat espanyol els diners de més que aquest ha transferit a les administracions locals fruit de càlculs massa optimistes.

El regidor de la formació Ignasi Bea explica que l'objectiu de la moció és més ampli que el retorn o no d'aquests recursos.

Ignasi Bea

Més enllà del retorn, volem debatre sobre el model local de finançament que té aspectes perversos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Al proper ple, que se celebrarà el tercer dilluns de mes, la CUP preguntarà a l'equip de govern sobre les accions que s'han seguit per intentar evitar l'ERO de Mútua Terrassa, tal com va aprovar el ple de juliol.