El PSC reclama que els consells de barri tinguin poder 'real'


  • Comparteix:

El PSC vol dotar de més poder els consells de barri

El PSC vol dotar de més poder els consells de barri

El PSC vol dotar de més poder de decisió als consells de barri i presentarà una moció al ple de dilluns per reclamar que les partides de lliure disposició puguin ser utilitzades pels veïns de manera vinculant. Segons els socialistes, aquestes dotacions s'han utilitzat habitualment des de l'Ajuntament per compensar les mancances d'inversió dels districtes, en comptes de satisfer les demandes dels veïns.

El regidor del PSC Pere Soler ha criticat que l'Ajuntament disposi de les partides assignades als districtes de manera poc transparent, i ho ha assenyalat com a causa de la poca participació ciutadana existent als districtes. Segons Soler, és necessari que els consells de barri tinguin un poder de decisió 'real' sobre aquests diners.

Pere Soler

Volem donar la volta a les assignacions de lliure disposició i prioritzar la participació dels barris.


El regidor socialista també ha destacat la necessitat que les partides assignades a cada consell s'estableixin seguint uns criteris clars, per evitar que un barri pugui sentir-se discriminat respecte un altre.

En paral·lel, el PSC presentarà una altra moció al ple, que se celebrarà dilluns vinent, per respondre a la petició del grup de CiU d'un nou pacte fiscal per a Catalunya en la línia del concert econòmic. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha denunciat que els nacionalistes volen enganyar l'electorat català.

Ferran Villaseñor

No cola que CiU compleixi la promesa del pacte fiscal de la mà del PP.



Els socialistes volen apostar per un 'pacte fiscal federal' que revisi el sistema de finançament actual per satisfer més les condicions establertes a l'Estatut de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.