La CUP considera que el Dia de la Hispanitat enalteix l'ocupació, el genocidi i el racisme


  • Comparteix:

Cartell de la manifestació convocada a Barcelona

Cartell de la manifestació convocada a Barcelona

La CUP se suma als actes de protesta contra la celebració del Dia de la Hispanitat, aquest 12 d'octubre. Segons el regidor de la formació, Ignasi Bea, la celebració enalteix la colonització espanyola a Amèrica, un dels genocidis més grans de la història. La CUP també participarà aquest dimecres a la manifestació que se celebra a Barcelona i a la manifestació antifeixista de Sabadell.

Segons la CUP, els 12 d'octubre 'no hi ha res a celebrar', ja que fer-ho significa exaltar l'ocupació, el genocidi i el racisme. Ho ha explicat a Cugat.cat el regidor de la formació independentista, Ignasi Bea.

Ignasi Bea

Em sembla significatiu i lamentable que un estat relativament democràtic com l'espanyol tingui la diada nacional en un dia que significa la colonització i un dels genocidis més grans de la història.












Bea també ha destacat que la CUP participa a la concentració convocada a Barcelona aquest dimecres, a Plaça Universitat. El partit també assisteix a l'acte antifeixista organitzat a Sabadell, amb motiu del concert neonazi previst al municipi vallesà.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.