L'equip de govern implantarà llicències d'obres 'exprés'


  • Comparteix:

Pere Casajoana i Josep Romero

Pere Casajoana i Josep Romero

L'agilització dels tràmits per obtenir llicències urbanístiques, que podria eliminar el període d'espera de dos mesos per algunes obres, ha estat la proposta destacada en matèria de Territori i Sostenibilitat que l'equip de govern ha portat al ple municipal d'aquest dilluns. D'altres punts que s'han presentat inclouen una major concreció de la normativa sobre l'accessibilitat a la ciutat i la regularització de les edificacions que envolten el túnel de Sant Cebrià.

L'equip de govern crearà un nou règim, anomenat 'de comunicació prèvia', que se situarà entre el règim d'assabentats, que contempla la concessió de llicències per obres de mínima entitat, i el règim d'autorització, que regula les de major envergadura. Després de l'aprovació definitiva de la proposta pel ple, l'Ajuntament es converteix en un dels primers consistoris en oferir aquest tipus de llicència amb notificació prèvia.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat a Cugat.cat que algunes de les obres que ara s'acullen al règim d'autorització i han d'esperar fins a dos mesos per rebre la resolució de l'Ajuntament podrien ser habilitades de manera immediata gràcies a aquestes noves llicències 'exprés'.

Pere Casajoana

Després de l'habilitació immediata l'Ajuntament té un mes per comprovar la documentació.


L'equip de govern també regularà de manera concreta alguns dels aspectes de la normativa vigent sobre l'accessibilitat. Això inclou mesures com la implantació progressiva de bucles inductius i semàfors amb senyal acústic, habilitar rampes i ascensors a locals i habitatges i assegurar la quota d'un aparcament accessible de cada 20.

El ple també ha aprovat inicialment una concreció de la línia que delimita els voltants del túnel de Sant Cebrià, que després de negociar amb Tabasa passarà de 50 a vuit metres. Això pretén evitar que els habitatges d'aquella zona es trobin en situació irregular.

En paral·lel, l'Ajuntament renovarà el conveni existent amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, segons el qual la promoció de l'habitatge social a la ciutat recau en l'ens local Promusa.

A més, el ple ha aprovat per unanimitat la ressolució de dues denúncies urbanístiques a l'entorn del Parc Natural de Collserola. Es tracta de la demolició d'una edificació del passatge de Lotus i el desmantellament d'una autocaravana a la carretera de Vallvidrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.