ERC recorda Companys, encara pendent de la nul·litat del consell de guerra

Moment de l'homentatge

Política

Publicat el 14/oct/11 per Anna González

Una quarantena de persones han assistit aquest divendres a l'homenatge a l'expresident de la Generalitat Lluís Companys, afusellat pel franquisme fa 71 anys. De la mà de la secció local d'ERC, els participants han recordat la seva figura, a la qual han retut homenatge amb espelmes i flors a la plaça d'Octavià.

'Per lluitar per altres ideals nobles, hi ha molta gent. Però Catalunya només ens té a nosaltres i ara ens necessita més que mai'. Amb aquestes paraules de Companys, ERC ha recordat la figura del president català. Aquest dissabte s'han complert 71 anys de l'afusellament de Companys al castell de Montjuïc. Tants anys després, Companys segueix sent l'únic president europeu assassinat pel feixisme.

La presidenta d'ERC, Mireia Ingla, ha recordat que encara queden aspectes pendents entorn la figura de Companys.

Mireia Ingla

Hi ha coses que haurien d'estar tancades com declarar nul el procés de guerra contra Companys. Això és una mostra de com es va fer la transició en aquest país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El ple municipal va aprovar fa dos anys amb el suport de tots els partits, tret del PP, una moció que instava a declarar nul el consell de guerra contra el líder republicà, afusellat pel franquisme el 1940.