L'eix de la B-30 remet a la Comissió Europea la declaració de suport al Corredor Mediterrani


Temes relacionats

Consens dels 22 municipis de l'eix de la B-30 a favor del Corredor Ferroviari Mediterrani (11/oct/11)

Cecot reclama a Blanco que es comprometi amb el Corredor Ferroviari Mediterrani (30/jul/11)

Les empreses santcugatenques reivindiquen el corredor mediterrani ( 1/des/10)


  • Comparteix:

Representants dels municipis que han signat la declaració

Representants dels municipis que han signat la declaració

L'eix de la B-30, format per 22 municipis entre ells Sant Cugat, ha remès a la Comissió Europea la seva declaració de suport al Corredor Mediterrani. Es tracta d'un document pactat per aquests municipis, a més d'organitzacions sindicals, empresarials i centres de recerca, que insta Europa a apostar per aquesta infraestructura ferroviària i situar la seva execució com a acció prioritària.

La declaració demana que el Corredor Ferroviari Mediterrani sigui inclòs per la Comissió Europea com a eix prioritari en la Xarxa Central Transeuropea (Core Network). Aquest corredor és una infraestructura ferroviària que ha d'unir Algesires amb el centre del continent, passant grans ports com el de Barcelona, Tarragona i València, entre d'altres. Per l'àmbit de la B-30, aquest eix suposarà una aposta estratègica, no només per als ports de la façana mediterrània i els territoris de l’arc mediterrani, sinó també per a la competitivitat de la seva zona.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va destacar durant la signatura de la declaració l'impuls que suposaria per al territori aquesta infraestructura. Són declaracions d'arxiu.

Mercè Conesa

Tenim empresa, activitat econòmica, universitat i coneixement. Amb aquesta infraestructura creixeria el nostre potencial.



El document s’ha enviat al director general de Mobilitat i Transport de la Comissió Europea, Jean-Eric Paquet, i al vicepresident de la Comissió Europea i responsable de Transport, Siim Kallas.

A més, el ple municipal de dilluns debatrà una moció on es declararà a favor de la unió ferroviària dels ports del Mediterrani amb el centre d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.