La CUP critica la manca de resposta del govern a les propostes del Pacte de Nit


Temes relacionats

Ignacio Fuentes assumeix la presidència de Noves Generacions ( 5/oct/11)

El Gremi de Restauradors vol un Pacte de Nit que satisfaci les demandes dels seus clients (13/set/11)

Consens entre els partits per canviar el model local d'oci nocturn ( 9/set/11)


  • Comparteix:

Alba Johé i Guim Pros són membres de la CUP

Alba Johé i Guim Pros són membres de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) es declara decebuda amb la manca de resposta que l'Ajuntament ha donat de moment a les diferents propostes formulades en el marc de l'anomenat Pacte de Nit. Entre les idees de la formació independentista per fomentar l'oci nocturn a la ciutat hi ha la flexibilització dels horaris nocturns, l'establiment de línies gratuïtes d'autobús i la creació d'un espai polivalent d'activitats.

La CUP considera que les promeses de l'Ajuntament de tirar endavant el Pacte de Nit com a projecte participatiu entre entitats, veïns i partits polítics són cada vegada més indefinides, ja que el consistori encara no ha donat cap resposta a les propostes presentades. La membre de la CUP Alba Johé ha recordat a Cugat.cat que l'assegurança inicial del consistori era aprovar íntegrament les iniciatives sorgides de les trobades.

Alba Johé

La idea que se'ns va transmetre és que si no es violava cap reglament supramunicipal les propostes serien aprovades íntegrament.


En el plec de propostes presentat la setmana passada, la CUP insta a flexibilitzar els horaris dels establiments de la ciutat per permetre que puguin tancar més tard. Concretament, la formació independentista vol que les terrasses dels bars puguin romandre obertes fins a la una de la matinada, i que les activitats al carrer de les vigílies de festiu es puguin allargar fins a les tres. A més, també proposa establir criteris més clars respecte quatre dels esdeveniments especials de l'any, com la Festa Major i el Carnaval, que proposen que puguin celebrar-se fins a les sis del matí.

Els independentistes també critiquen la manca d'un espai municipal polivalent que faciliti l'oci nocturn, tot i considerar que la sala annexa del Casal de Joves TorreBlanca pot suplir part d'aquesta funció. Per permetre utilitzar amb comoditat espais més allunyats del centre, com la Nau de Cultura de Valldoreix i el Casal de Mira-sol, la CUP proposa la creació de línies d'autobús nocturn gratuïtes que permetin al jovent traslladar-s'hi.

La previsió és que el document final del Pacte de Nit es formuli abans de Nadal després de tres reunions entre els diferents sectors associatius de la ciutat. La primera es va celebrar ja al setembre i en van sorgir les primeres propostes, però la segona encara no té una data definida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.