Sant Cugat aposta per potenciar la bicicleta com a mitjŕ de transport

La bicicleta és un mitjŕ de transport silenciňs, net, assequible i sostenible

Política

Publicat el 17/oct/11 per Raquel Ligero

Sant Cugat es compromet a intensificar la promoció de la bicicleta com a mitjŕ de transport alternatiu a l'automňbil i impulsar mesures de pacificació entre vianants i bicicletes. Així s'ha acordat en el ple d'aquest dilluns, amb una moció institucional que també garanteix l'habilitació d'itineraris segurs recomanats per a ciclistes i la viabilitat de la bicicleta com a mitjŕ de transport urbŕ sostenible.

Un dels objectius de la moció, plantejada inicialment pel grup municipal d'ICV-EUiA, és propiciar les condicions que facilitin la implantació progressiva d'una mobilitat sostenible, segura i responsable. En aquest sentit, un dels punts acordats en la moció té a veure amb la seguretat dels ciclistes i la convivčncia cívica entre aquests i els vianants. La regidora ecosocialista, Roser Casamitjana, ho ha explicat.

Roser Casamitjana

Impulsar iniciatives per aconseguir que el desplaçament en bicicleta sigui més segur, impulsant mesures de pacificació entre vianants i bicicletes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La ciutat aposta per convertir la bicicleta en una alternativa silenciosa, neta i assequible a l'automňbil i a la motocicleta, per a fer desplaçaments curts.

El text ha acordat també crear un grup de treball sobre la bicicleta dins del Consell de Mobilitat. A més, també recorda que l'equip de govern va aprovar al juliol la signatura de la Carta Internacional per caminar i que també és tasca del ple promoure l'ús de la bicicleta. Així, el consistori es compromet a promocionar els dos sistemes sostenibles de mobilitat.