Sant Cugat, contra les pràctiques militars al parc de Collserola


  • Comparteix:

La moció ha estat presentada per la CUP

La moció ha estat presentada per la CUP

L'Ajuntament instarà el Consorci del Parc Natural de Collserola a no autoritzar més pràctiques militars dins el terme territorial del parc natural. Així ho ha decidit el ple municipal celebrat aquest dilluns, en què s'ha declarat la zona lliure de pràctiques i exercicis militars arran d'una moció de la CUP amb el suport del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), i esmenada per CiU.

Les esmenes presentades per CiU han eliminat el contingut antimilitarista que, segons la federació, tenia la proposta de la CUP. El regidor de CiU Jordi Puigneró ha explicat que els exèrcits també són necessaris per a la pau i per defensar-se de manera preventiva d'estats antidemocràtics. Tot i això, ha destacat que el parc de Collserola no és el lloc més adient per dur a terme exercicis militars perquè és una zona molt concorreguda.

El PSC i ICV-EUiA han donat suport a les esmenes. La CUP, defensora de la moció, s'ha abstingut en considerar que les esmenes proposades suprimeixen l'essència de la iniciativa. El regidor de la CUP, Ignasi Bea, ha criticat durament els exèrcits professionals.

Ignasi Bea

L'exèrcit serveis per tres coses: intimidar, malgastar i enviar treballadors a morir en països que ningú coneix.




De la seva banda, el PP ha votat en contra en considerar que l'exèrcit està format per professionals que tenen prou espai a Collserola per fer maniobres sense molestar ningú. Les esmenes han prosperat per 19 vots a favor, quatre en contra i dues abstencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.