Conesa: 'L'anunci d'ETA és una oportunitat històrica, però cal treballar el perdó'


  • Comparteix:

Durant aquests anys, la ciutat s'ha afegit als minuts de silenci per les víctimes a la plaça de la Vila

Durant aquests anys, la ciutat s'ha afegit als minuts de silenci per les víctimes a la plaça de la Vila

L'alcaldessa, Mercè Conesa, celebra que finalment ETA hagi fet el pas de posar punt final a les armes. L'alcaldessa considera que aquest anunci és un moment clau perquè la classe política afronti un procés de diàleg per obrir el camí cap a la pau. No obstant això, Conesa també ha remarcat que s'ha de gestionar el record de les més de 850 víctimes i el perdó per les accions violentes.

Aquesta és la valoració de l'alcaldessa, Mercè Conesa, davant l'anunci que ha fet aquest dijous la banda d'armada.

Mercè Conesa

A banda de fer passos dels partits cap a la pau, caldrà també una tasca important de treballar el perdó i superar el dolor de la violència.











Al llarg dels darrers anys, la ciutadania ha demostrat el seu rebuig a les accions d'ETA concentrant-se davant l'ajuntament, fent els habituals minuts de silenci.

L'any 2002, l'equip de govern -format llavors per CiU i PP- es va comprometre a aixecar un monument en honor a les víctimes del terrorisme després que el ple donés llum verda al projecte amb els únics vots a favor de les dues formacions. PSC, ERC i ICV-EUiA, tot reiterant el seu rebuig a la violència terrorista, es van abstenir en la moció denunciant un ús partidista per part dels populars.

L'acord va traslladar-se a l'Associació Víctimes del Terrorisme amb la previsió que la Comissió del Nomenclàtor en decidís la ubicació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

I perquè ningú parla de que els bascos puguin decidir el seu futur, per exemple amb una consulta sobre la independència, potser perquè a determinats partits tampoc els interessa per a Catalunya ?

Joan Serrallonga. Enviat el 21/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.