L'Ajuntament demana al govern espanyol la cobertura de les vies a Coll Favà i Can Magí-Roquetes


Temes relacionats

Instal·lades les pantalles acústiques a les vies de Renfe a Coll Favà i Can Magí ( 8/ago/10)

Els veïns de Coll Favà noten la millora amb les pantalles acústiques de Renfe, però les consideren insuficients ( 3/jul/10)

Foment ja treballa per instal·lar pantalles acústiques a Coll Favà i reduir el soroll dels trens (14/mai/10)

Foment instal·larà pantalles acústiques a les vies de Renfe al pas per Coll Favà i Can Magí (17/feb/10)


  • Comparteix:

En el seu moment, Adif va instal·lar unes pantalles acústiques

En el seu moment, Adif va instal·lar unes pantalles acústiques

La cobertura de les vies de Renfe al seu pas per Coll Favà i Can Magí-Roquetes és la primera de les peticions de l'Ajuntament a l'executiu espanyol, una vegada aconseguida la fita del Corredor Mediterrani. L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que cal adoptar les mesures correctores necessàries per minimitzar l'impacte acústic que suposarà el trànsit de combois de mercaderies per aquesta zona. L'equip de govern ja havia demanat amb anterioritat aquesta millora ferroviària.

Una vegada aconseguit que el Corredor Mediterrani esdevingui una prioritat per a la Comissió Europea (CE), ara l'Ajuntament estudia el possible impacte que aquest tindrà a la ciutat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, considera necessari que s'inclogui la cobertura de les vies de Renfe al seu pas per Coll Favà i Can Magí-Roquetes dins les inversions de l'Estat espanyol per a la construcció de l'eix ferroviari.

Mercè Conesa

El que demanem són totes les mesures ambientals i correctores i la integració correcta d'aquest corredor a la ciutat.


Aquesta no és la primera vegada que el nostre municipi posa damunt la taula aquesta demanda. En diverses ocasions, s'ha sol·licitat un estudi per avaluar la possibilitat de construir un túnel que permeti cobrir la via en aquesta zona. Una demanda que, fins a dia d'avui, encara no ha obtingut resposta per part del ministeri de Foment ni Adif.

Durant l'agost de 2010, Foment va instal·lar unes pantalles acústiques per la insistència de l'Ajuntament i dels partits polítics a la ciutat, un cop fet un estudi sonomètric. Tot i aquesta mesura, en el seu dia, els veïns de la zona continuaven considerant excessiu el soroll de l'estació de Renfe.

Conesa té previst sol·licitar una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el ministre de Foment del govern espanyol que surti elegit de les eleccions del 20 de novembre, per abordar el tema. L'Ajuntament també vol traslladar la petició al comissari europeu de Transports, Siim Kallas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.