L'oposició d'esquerres demana la tarifació social i el PP es decanta per reduir més l'IBI


  • Comparteix:

Exterior de l'ajuntament

Exterior de l'ajuntament

Els partits d'esquerra amb presència al consistori, el PSC, ICV-EUiA i CUP, presentaran al·legacions a les ordenances fiscals encaminades a la introducció del criteri de renda a les bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i preus públics. De la seva banda, el PP demanarà la reducció de l'IBI, l'anul·lació del nou impost pel manteniment del clavegueram i retallades en despesa. Les formacions tenen ara un termini per presentar les seves propostes. Mira el 'Línia directa amb l'alcaldessa' a Cugat tv

El president del PP local, Jordi Carreras, manifesta la postura de la seva formació contrària a l'increment de la pressió fiscal.

Jordi Carreras

No estem d'acord amb la pujada de l'IBI i l'impost de clavegueram. Cal reduir la despesa supèrflua.



El PSC condiciona el seu suport a les ordenances fiscals a la concreció de tres mesures: la tarifació social, les exempcions de la taxa de clavegueram i el destí de la recaptació obtinguda per l'apujada de l'IBI. El portaveu del grup municipal socialista, Ferran Villaseñor, ha assegurat que estan treballant les seves propostes i esmenes i que estan oberts a negociar amb l'equip de govern.

Ferran Villaseñor

Proposarem temes de subvencions vinculats a l'IBI. És important saber en què es gasta els impostos que s'estan apujant.




ICV-EUiA posa l'accent en la introducció del criteri de renda en l'IBI i en els preus municipals. Ho ha explicat el seu portaveu, Joan Calderon.

Joan Calderon

Establir el criteri de renda a les bonificacions de l'IBI. Debatre al ple el preus públics i debatre el pressupost d'ingrés i el de despesa.





La CUP també vol incidir en l'IBI i en la introducció del concepte de renda. A més, la formació vol introduir altres gravàmens per aconseguir un major finançament per als serveis municipals. El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat que una d'aquestes càrregues podria ser sobre els pisos desocupats.

Ignasi Bea

Hi ha bonificacions de l'IBI que es poden modificar, calen altres recàrrecs per aconseguir més finançament per altres serveis socials.







Els grups municipals tenen 20 dies laborables des de la publicació de les ordenances per presentar esmenes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.