ICV-EUiA proposa un lloguer temporal pels adjudicataris de Promusa que no puguin pagar l'hipoteca


Temes relacionats

L'Ajuntament ha atorgat 226 ajuts per habitatge, un 18% més que tot l'any passat (26/oct/11)


  • Comparteix:

Imatge d'una de les promocions de Promusa

Imatge d'una de les promocions de Promusa

ICV-EUiA assegura que l'Ajuntament no té cap tracte especial amb els adjudicataris de Promusa que no poden fer front a la hipoteca. Els ecosocialistes afirmen que l'únic que fa el consistori és complir la llei, fent ús del dret de tempteig i retracte, intermediant en la compra-venda entre l'adjudicatari original i un nou adjudicatari de la llista d'espera, que evita el desnonament. Els ecosocialistes proposen evitar que aquestes famílies perdin el seu habitatge pagant algun tipus de lloguer social.

El representant d'ICV-EUiA al consell d'administració de Promusa, Xavier Boix, ha lamentat el 'poc compliment' de la moció, promoguda per la seva formació i aprovada fa un any i mig, dirigida a crear un mecanisme de coordinació en els casos de desnonaments a la ciutat. En aquest sentit, ha demanat que s'articulin mesures per tal que els propietaris d'habitatges de l'empresa municipal d'habitatge puguin seguir vivint a la mateixa vivenda en règim de lloguer social. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Boix

El que reivindiquem és que aquesta família que no pot pagar, pugui seguir vivint en el seu habitatge en règim de lloguer.



A més, ICV-EUiA critica la manca d'acció pel que fa a la mediació entre possibles llogaters i propietaris i la rehabilitació d'edificis, sense cap ajuda aquest darrer any, i que les ajudes al lloguer estan paralitzades des de fa vuit mesos, en consonància, afirmen, amb l'aturada feta per la Generalitat.

ICV-EUiA ha criticat d'aquesta manera les dades presentades aquesta setmana pel regidor d'habitatge, Raül Grangé, en què ha anunciat que s'han concedit 226 ajuts, relacionats amb 66 famílies, i per un import de 58.000 euros. Aquestes ajudes s'han concretat en 151 dedicades a despeses d'habitatge o allotjament alternatiu i les altres 75 s'han dedicat en el pagament de subministraments com la llum i aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.