L'entrada de Sant Cugat a l'AMB tindrà traducció econòmica l'any vinent


  • Comparteix:

Àrea Metropolitana de Barcelona

Àrea Metropolitana de Barcelona

La integració de Sant Cugat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ja tindrà traducció econòmica l'any vinent. L'aportació del consistori per al 2012 serà d'un 9% de la transferència de l'Estat espanyol al municipi (PIE). Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

L'aportació del consistori a l'AMB a través del PIE ascendirà l'any vinent a 1'2 milions d'euros, segons les primeres estimacions, i la suma del total del mandat arribaria fins als 5'2 milions. Sigui quina sigui la quantitat definitiva, la xifra tindrà un retorn al municipi en forma d'inversions. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat al programa 'Línia directa' de Cugat.cat que la inversió que rebrà Sant Cugat superarà la quantitat que la ciutat aportarà a l'ens supramunicipal.

Mercè Conesa

Hi dedicarem un 9% de l'aportació de l'Estat, però la suma ha de ser retornada al nostre municipi en una inversió que ha de superar la xifra aportada.





En paral·lel, l'altra aportació de Sant Cugat a l'AMB serà a través d'un 0'056 de la base liquidable de l'Impost de Béns Immobles (IBI). En aquest cas, podria ascendir fins als tres milions d'euros l'any vinent i es podran destinar, des del mateix consistori, a inversió i manteniment derivat d'inversió.

L'entrada de Sant Cugat a l'AMB va tenir lloc al juliol. En aquest procés d'integració, que es cobrirà per fases, s'abordarà una reforma de l'àrea de transport metropolità en la qual el nostre municipi podria passar a ser zona 1 del sistema tarifari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.