Puigneró destaca que la innovació és la solució de futur de les finances locals


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc a la UPC / font: Localpress

La trobada ha tingut lloc a la UPC / font: Localpress

El tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, destaca que el model de 'smart city' és la solució a la crisi de les finances locals. Puigneró ha fet aquesta afirmació en el marc de la jornada Smart Urban Technologies (SUT) organitzada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i on ha exposat les línies generals del projecte santcugatenc.

Puigneró ha destacat que, en el futur, una ciutat que segueixi aquest model podrà gestionar millor els recursos de què disposa i que, per tant, li permetrà aconseguir un estalvi econòmic i una millora general en la prestació dels serveis. Aquesta major eficiència millorarà, segons el tinent d'alcalde, la qualitat de vida dels ciutadans.

Jordi Puigneró

Apostar per una ciutat intel·ligent és també estalviar en la prestació dels serveis urbans i, per tant, produir un estalvi en el ciutadà.


El titular de Tecnologia també ha incidit en la importància d'aprofundir en el binomi que formen la bona gestió i la innovació, per que Sant Cugat segueixi sent un municipi de referència i es tradueixi en una ciutat amb més potencial econòmic. En aquest sentit, ha destacat alguns dels projectes desenvolupats a Sant Cugat en el marc de l'aposta per ser una 'smart city'. És el cas del desplegament de 50 quilòmetres de fibra òptica, la implantació de la segona fase del projecte de reg intel·ligent d'estalvi d'aigua, la recollida d'escombraries intel·ligent, i l'enllumenat intel·ligent, entre d'altres.

La jornada SUT és un espai en el qual diverses administracions públiques han exposat la seva experiència en el llarg procés de modernització de les localitats i les visions i línies estratègiques en què treballen a mig i a llarg termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.