Pasqual Maragall diu a Sant Cugat que Catalunya ha de 'liderar Espanya'


  • Comparteix:

El sopar va aplegar poc més de 500 persones.

El sopar va aplegar poc més de 500 persones.

Pasqual Maragall aposta per un nou escenari de les relacions entre Catalunya i Espanya que ens porti a liderar el projecte d'una nació dintre d'un Estat plural. Durant un acte del PSC a Sant Cugat, amb més de 500 simpatitzants, el candidat a la presidència ha instat la seva militància a mobilitzar-se per aconseguir aquest canvi que qualifica d'històric.

El líder del PSC ha assegurat que Espanya està esperant que Catalunya es pronunciï a les urnes i defineixi el paper que vol jugar dins l'estat. Segons Pasqual Maragall, Catalunya ha d'assumir amb força la seva pròpia identitat i posar-se al capdavant de l'Espanya que vol liderar:

Pasqual Maragall

Catalunya té l'oportunitat de liderar una Espanya que fins ara, des del nacionalisme, només hem aprés a suportar. Hem de pesar dins d'Espanya el que pesem; no menys.


Maragall creu que, després de 25 anys, es pot revisar l'Estatut i la Constitució, no només mirant el futur, sinó també per integrar tots els canvis que s'han produït. Segons el presidenciable del PSC, Catalunya està oferint molt a la resta de l'Estat, però cal fer entendre a Espanya 4 aspectes que, per Maragall, són prioritaris:

Pasqual Maragall

Ens hem d'entendre amb Espanya en quatre coses: infrastructures, fiscalitat, cultura i política.


El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat ha posat l'educació i les polítiques d'habitatge com les principals prioritats del govern que vol encapçalar a partir del 16 de novembre. Durant l'acte celebrat a la masia de Can Magí, Maragall ha anat acompanyat d'històrics militants del PSC, com Narcís Serra, i d'altres personalitats, com l'actriu valldoreixenca Sílvia Munt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.