Els locals que tanquen a les tardes i els dissabtes també poden instal·lar-se a les zones comercials


  • Comparteix:

L'eix comercial és l'únic espai on es mantindran les limitacions actuals

L'eix comercial és l'únic espai on es mantindran les limitacions actuals

El ple decideix flexibilitzar l'ordenança contra les 'zones fredes' comercials, aprovada fa set anys per restringir aleshores la implantació de comerços que no obrien a les tardes ni els dissabtes a l'eix comercial. Així el regidor de Comerç, Josep Romero, vol acabar amb l'augment de locals amb 'persianes baixades' que han convertit aquests espais en 'zones desèrtiques'. La modificació de l'ordenança municipal d'implantació d'usos s'ha aprovat per unanimitat.

La modificació busca revitalitzar el comerç en alguns espais del municipi on molts locals han hagut de tancar a causa de la crisi econòmica. D'aquesta manera, s'anul·la la prohibició d'instal·lar establiments no estrictament comercials i que tanquen per les tardes i els dissabte, com ara bancs, caixes i immobiliàries. Ho explica el regidor de Comerç, Josep Romero.

Josep Romero

Hem fet un treball de camp i hem constatat que tenim massa locals amb les persianes baixades. Ara és una zona desèrtica. Hem d'impulsar el sector del comerç.


El consistori vol, d'aquesta manera, treballar per a l'impuls del sector dels serveis i ajudar els carrers a consolidar-se en l'activitat comercial per evitar que esdevinguin 'zones desèrtiques'. Arran d'aquesta modificació, zones com Mira-sol Centre, Coll Favà i Volpelleres Centre deixaran d'estar vetats a negocis que no obren durant aquestes franges. Només l'eix comercial quedarà amb les limitacions actuals de l'ordenança municipal.

L'ordenança es va aprovar ara fa set anys i establia que no es podien ubicar aquest tipus de locals als eixos comercials de la ciutat, perquè convertien l'espai en una 'zona freda'.

La modificació del document s'ha aprovat per unanimitat en el ple municipal d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.