Sant Cugat demana a l'Estat cobrir les vies de Renfe per on passarà Corredor Mediterrani

Les vies d'FGC del centre de la ciutat causen molèsties als veïns

Política

Publicat el 21/nov/11 per Mikel Vilalta

L'Ajuntament instarà el ministeri de Foment a cobrir les vies de Renfe al seu pas pels barris de Coll Favà i Can Magí-Roquetes, zones per on passaran les vies del Corredor Ferroviari Mediterrani. La iniciativa, que sorgeix arran d'una moció que ha presentat el grup municipal de CiU en el ple d'aquest dilluns, també demanarà al govern que faci un estudi per analitzar la viabilitat del soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al centre de la ciutat. La moció, que ha incorporat esmenes del PP i el PSC, ha estat aprovada per unanimitat.

Amb aquesta iniciativa, el consistori posa de manifest l'impacte acústic que podrien patir els veïns de Coll Favà i Can Magí-Roquetes, zones per on passaran les vies del nou eix ferroviari. A instàncies del PSC i el PP, la moció també preveu demanar la Generalitat que faci un estudi sobre el possible soterrament de les vies de FGC al pas pel centre de la ciutat. El consistori mostra així la seva preocupació per l'impacte acústic que pateixen des de fa anys els veïns d'aquesta zona.

El regidor del PSC, Pere Soler, ha explicat els motius per incloure les vies de FGC a la moció.

Pere Soler

Pel nostre municipi també passen les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat i també causen problemes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Amb aquesta moció, l'Ajuntament també subscriu el comunicat de FERRMED on es demana que es prioritzin les inversions als corredors ferroviaris principals i que s'incloguin les grans circumval·lacions de Barcelona i València en el Corredor Ferroviari Ibèric.