L'EMD engega les accions per desprogramar el Vial d'Enllaç aprovant una moció


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous. /Font: Premsa EMD

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous. /Font: Premsa EMD

La junta de veïns de l'EMD i l'Ajuntament sol·licitaran al departament de Territori la desactivació del Vial d'Enllaç previst al Pla General Metropolità (PGM) de 1976 per evitar l'impacte ambiental i la divisió territorial de Valldoreix. Això s'ha acordat per unanimitat a la junta d'aquest dijous com a primer pas per a la desprogramació d'aquesta infraestructura que connectaria els Túnels de Vallvidrera amb l'AP-7 i que, segons l'EMD, no és necessària.

Amb l'aprovació d'aquesta moció, presentada per la Candidatura de Progrés, l'EMD enceta les actuacions que s'ha compromès a fer amb l'Ajuntament per demanar que el Vial d'Enllaç s'esborri del PGM.

Totes les formacions polítiques han coincidit que l'eliminació d'aquesta reserva urbanística està justificada ja que no està prevista al Pla Territorial Metropolità de Barcelona (PTM). A més, els partits han afegit que la demanda al departament de Territori també implica la desafectació i requalificació de les zones afectades per aquest vial.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha expressar les expectatives que Valldoreix té dipositades en aquest assumpte.

Josep Puig

Esperem que aquesta història pugui acabar bé, a tenor dels problemes que la previsió d'aquesta via ha causat a molts valldoreixencs.



La junta de veïns també s'ha adherit al manifest del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, que es commemora aquest divendres. D'altra banda, la sessió també ha servit per tombar una moció de la Candidatura de Progrés que demanava que l'EMD traspassés a un compte de banca ètica una partida significativa del pressupost de l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.