Conesa demana al Parlament que es resolgui la problemàtica amb les zones verdes


  • Comparteix:

Conesa ha participat a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, aquest dimecres. /Font: LocalPress

Conesa ha participat a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, aquest dimecres. /Font: LocalPress

L'alcaldessa, Mercè Conesa, vol que la nova Llei d'Urbanisme ajudi a resoldre els problemes urbanístics que pateixen alguns municipis, entre ells Sant Cugat, a causa del PGM de 1976 que va qualificar parcel·les privades com a zones verdes, reconeixent als propietaris el dret d'indemnització per part de les administracions. Conesa ha qualificat de 'sagnia' la destinació de recursos previstos per a inversions a la compra de terrenys que no tenen cap valor per al municipi. L'alcaldessa ha fet la petició aquest dijous davant la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, en una compareixença per expressar la postura de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), pel que fa a les reformes que s'estan projectant a la nova llei.

Segons ha destacat l'alcaldessa, la nova llei haurà de tenir molt present els municipis que pateixen una sagnia econòmica a conseqüència de les indemnitzacions que estan obligats a pagar als propietaris de les zones verdes i ha defensat la participació del món local en aquesta nova llei, tot i que sigui de manera perceptiva i no vinculant. La nova llei haurà de donar resposta al problema urbanístic ocasionat arran del Pla General Metropolità (PGM) de 1976, que qualifica parcel·les privades com a zones verdes i reconeix els propietaris el dret d'indemnització per part de les administracions.

Conesa ha assegurat, però, que comparteix els objectius finals que persegueix el projecte de llei, que busca simplificar, agilitzar i reestructurar la regulació administrativa i promocionar l'activitat econòmica. De la mateixa manera, ha defensat que els propis municipis siguin els que donen compte de la necessitat o no d'habitatge protegit i ha valorat l'eliminació de reserva de sòl per habitatge de promoció pública en aquells municipis on hi ha poca o nul·la disponibilitat per desplegar sòl per habitatge.

També ha defensat la conveniència de suprimir la llicència de primera ocupació d'edificis i construccions, així com el canvi d'ús d'edificis per traslladar-los al règim de comunicació prèvia, i proposa que es faci una comunicació prèvia que seria validada després en un control. En relació a l'obligatorietat de la garantia d'execució de les obres d'urbanització, Conesa ha demanat que es fixi un termini concret per a aquesta garantia i s'avisi de les conseqüències de no fer-ho, i ha expressat la seva preocupació pel fet que els ajuntaments hagin de fer-se càrrec d'accions com la conservació del sòl i la massa vegetal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.