La documentació sobre les consultes populars sobre la independència ja es troba a l'ANC


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya (ACN), ubicat a Sant Cugat, acollirà i mantindrà a partir d'aquest divendres tota la documentació i material relatiu a les consultes sobre la independència de Catalunya que s'han celebrat arreu del país. La Coordinadora Nacional de les consultes i la plataforma Dret a Decidir han lliurat una primera tanda de la documentació generada per l'onada de consultes independentistes.

Les consultes sobre la independència de Catalunya van tenir lloc entre setembre de 2009 i abril d'aquest any a 544 poblacions d'arreu del territori. Amb la intenció de preservar tota la documentació generada per les diferents entitats que van fer possible aquests referèndums, la plataforma pel Dret a Decidir ha lliurat tot el material de què disposa a l'equipament santcugatenc.

El director de l'ANC, Josep Maria Sans Travé, ha rebut la documentació amb aquestes paraules.

Josep Maria Sans Travé

Volem que això no es torni a fer d'aquesta manera, volem consultes dins la normalitat que exigeix la societat.


Aquesta és una primera entrega ja que es preveu que properament arribin a l'ACN més documents de poblacions que encara no s'han traslladat a la plataforma.

El president de la Plataforma pel Dret a Decidir, Aureli Argemí, ha assenyalat la transcendència històrica que es documenta en aquest arxius.

Aureli Argemí

La societat civil ha manifestat clarament que vol decidir el seu futur.



L'entrega ha estat acompanyada de la signatura del conveni pel qual l'ANC es compromet a conservar i guardar el material que es desarà sota el títol 'Col·lecció documental de les consultes sobre la independència de la nació catalana'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.