La CUP veu 'insuficients' els actes del Dia internacional contra la violència envers les dones i aposta per canviar el model social


Temes relacionats

Unnim denuncia el moviment del 15-M per ocupar la seva oficina de la Floresta (23/nov/11)

El 15-M vol convertir l'edifici okupat de la Floresta en un casal per a joves i nens (21/nov/11)

Sant Cugat reedita el seu compromís contra la violència de gènere (22/nov/11)

Sant Cugat commemora el Dia internacional contra la violència de gènere amb activitats durant tot el mes (15/nov/11)


  • Comparteix:

La CUP reclama més accions a les administracions

La CUP reclama més accions a les administracions

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) considera que les activitats que estan tenint lloc a la ciutat en motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones són 'insuficients' per solucionar els efectes de la violència masclista. Malgrat reconèixer que la iniciativa contribueix a visualitzar el problema, els independentistes aposten perquè les administracions adoptin un rol més actiu en la prevenció d'aquestes agressions i ajudin a canviar els 'valors socials' que les generen.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat a Cugat.cat que la violència cap a les dones no pot ser tractada només des d'una perspectiva victimista, ja que són els factors socials i mediàtics els que tracten les dones com a objectes i perpetuen l'actual model masclista.

Ignasi Bea

Creiem que els maltractaments envers les dones són conseqüència d'un model social patriarcal.




Bea n'ha posat com a exemple el menor sou que les dones perceben en molts sectors laborals per fer la mateixa feina, i ha remarcat la necessitat que les administracions apliquin legislacions més restrictives i lluitin per transmetre valors d'igualtat a les escoles públiques.

D'altra banda, la formació independentista ha donat suport a l'ocupació que el moviment del 15-M ha fet de l'oficina d'Unnim a la Floresta. La CUP considera 'legítim' que es faci ús d'aquest espai, sempre que es faci amb una finalitat social i d'oferir serveis al districte. A més, reclama a l'Ajuntament que exerceixi un paper mediador entre el col·lectiu i Unnim, després que el dimecres passat l'entitat bancària denunciés els ocupants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.