La reducció de pressupost afectarà les escoles bressol i l'1% de cooperació

Les escoles bressol podrien incrementar la ràtio d'alumne per classe

Política

Publicat el 25/nov/11 per Marc Sala / Mar Castro

L'Ajuntament preveu l'ampliació de la ràtio d'alumnes per aula a les escoles bressol públiques i estudia canvis en l'1% dels comptes municipals destinat a cooperació en els pressupostos de l'any vinent. Segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, l'augment de la ràtio als centres d'educació de zero a tres anys no afectaria la qualitat del servei. En cooperació, s'estudia com reaprofitar en el mateix àmbit o en altres partides la quantitat que finalment no s'utilitza d'aquest concepte, el conegut com a romanent. Aquestes són algunes de les mesures que estudia l'equip de govern per ajustar la despesa a la reducció d'ingressos, prevista en sis milions d'euros. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

En una entrevista al programa 'Línia directa' de Cugat.cat, l'alcaldessa ha explicat que la caiguda d'ingressos municipals respecte l'exercici actual pot rondar els sis milions euros. Tot i no avançar dades concretes, Conesa ha anunciat que això suposarà un estrenyiment d'algunes partides i la presa de mesures per cercar nous ingressos i reduir algunes despeses.

A Cugat.cat, Mercè Conesa ha explicat, per exemple, que pot haver alguns canvis en les escoles bressol de gestió pública.

Mercè Conesa

Incrementar la ràtio a les escoles bressol sense perdre qualitat. També haurem d'encarar el dèficit de l'Escola de Música.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




En relació amb l'àmbit de cooperació l'alcaldessa és partidària de mantenir l'1% però considera que s'haurà d'estudiar com fer-ho. Ho ha dit en l'entrevista a Cugat.cat.

Mercè Conesa

Si l'1% no es gasta potser el destinarem a polítiques socials. Abans de rebaixar aquesta dotació, estudiarem altres opcions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Un altre concepte on l'Ajuntament busca un estalvi és el manteniment de parcs i jardins. En aquest sentit, l'alcaldessa és partidària de traspassar part del manteniment d'aquestes zones a l'Àrea Metropolitana, fet que podria suposar un estalvi de fins a un milió d'euros anual.

D'altra banda, Conesa ha assegurat que l'Ajuntament no té previst aplicar retallades en els salaris dels treballadors públics si no és que la mesura l'implanta l'executiu català o espanyol. Amb tot, l'alcaldessa ha explicat que el fons social que reben els empleats de l'Ajuntament és 'molt generós' i que és per això que es pot acabar plantejant aplicar una rebaixa i 'ajustar-se a la legalitat' perquè ara està per sobre. D'aquesta manera s'eixugaria 500.000 euros del capítol 1 del pressupost del consistori.