'Ara, socialisme' arrenca a Sant Cugat reivindicant catalanisme, esquerra i transparència interna


  • Comparteix:

Militants a l'acte de presentació

Militants a l'acte de presentació

Neix la plataforma 'Ara, socialisme' amb l'objectiu de refundar el PSC i recuperar els seus valors originals de catalanisme i esquerra, a més de dotar-lo d'una estructura més plana, amb més pes i poder a la base. Aquest grup d'opinió proposa mesures com grup propi al Congrés, primàries per escollir els dirigents i referèndums per prendre decisions importants del partit. La plataforma, formada per militants i regidors de tot el territori, s'ha presentat oficialment aquest dissabte al Centro Popular Andaluz (CPA) de Sant Cugat.

Sota el lema 'Des de la base i el territori: ara, socialisme' s'ha presentat un grup d'opinió que es vertebra en tres eixos: més catalanisme, més polítiques d'esquerres i més democràcia interna. Un dels membres de la plataforma és el primer secretari del PSC local, Ferran Villaseñor, que ha parlat de recuperar el catalanisme original del partit i treballar per acabar amb el centralisme de l'Estat espanyol.

Ferran Villaseñor

Catalanisme i federalisme són una mateixa cosa. Reivindiquem que el PSC treballi per als catalans i per a la nació catalana, també modificant el centralisme de l'Estat.


En aquest sentit, 'Ara socialisme' proposa que els militants del PSC votin en referèndum si volen que el partit tingui grup propi al Congrés. L'altre gran canvi que planteja és dotar la formació d'una estructura més plana i d'una presència més activa dels militants. Per aquest motiu, Villaseñor considera que la presència de més d'una candidatura al congrés del partit seria una bona notícia perquè els militants podrien decidir.

Ferran Villaseñor

És positiu que hi hagi diferents candidats, així podem escollir. La unitat és positiva, però no pot amagar les diferents sensibilitats.




Per Villaseñor, aquest és un moment ideal per replantejar els valors i l'estructura del partit perquè els resultats electorals així ho exigeixen i perquè des de l'oposició és més fàcil introduir canvis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.