El PSC reclama que el concepte d'Smart City també s'apliqui en l'administració


Temes relacionats

Sant Cugat enceta el camí per ser una ciutat intel·ligent de referència al país (21/nov/11)


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

La secció local del PSC lamenta que la posada en marxa del primer carrer intel·ligent de la ciutat no s'hagi acompanyat de la introducció del concepte 'smart' en l'administració. Els socialistes tenen previst proposar al ple municipal una carta de serveis amb l'objectiu d'agilitzar els tràmits administratius i apropar l'administració local al ciutadà a través de les noves tecnologies. D'altra banda, la formació contradiu l'equip de govern i assegura que l''Smart Street' sí que ha tingut un cost econòmic per al consistori que ascendeix, asseguren, a més de 7.000 euros, tot i que són per participar al congrés sobre aquesta matèria i no al carrer de Cèsar Martinell.

El PSC considera que la posada en escena de la primera via intel·ligent de Catalunya, el carrer de Cèsar Martinell, respon a la política 'd'aparador' de l'equip de govern i lamenta que la proposta de gestió intel·ligent no s'apliqui també en l'apropament del ciutadà amb l'administració. La formació recorda que a l'anterior ple va donar suport a la moció presentada per CiU que buscava el posicionament de la ciutat com a referent en aquest àmbit presentant, però, esmenes encaminades a extendre el concepte 'smart' en la relació del ciutadà amb l'ens municipal.

El regidor socialista Pere Soler lamenta com s'ha posat en marxa el projecte d'Smart City.

Pere Soler

Potser no és el moment més adient per posar aquest dispositiu en marxa. Estem a favor del projecte però també ha d'agilitzar l'administració.


Els socialistes contradiuen l'equip de govern i asseguren que la posada en marxa d'aquesta via intel·ligent ha suposat una despesa per a l'Ajuntament. D'una banda, expliquen que la participació de càrrecs i tècnics del consistori al congrés mundial Smart City Expo, que se celebra aquest dies a Barcelona, ha suposat un cost de 7.500 euros en inscripcions. A més, els socialistes denuncien la contractació d'un professional extern al personal del consistori que s'encarrega de la difusió als mitjans del projecte del carrer intel·ligent.

D'altra banda, el PSC ha tornat a reclamar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que treballi per a la inclusió de la ciutat en la primera corona tarifaria dels transport metropolità. La formació recorda que Recoder havia supeditat aquesta inclusió a l'entrada de Sant Cugat a l'Àrea Metropolitana, fet que ja ha succeït.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.