La CUP proposa limitar les bonificacions de les famílies nombroses segons la renda

La CUP considera que les ordenances han de garantir els drets socials i serveis públics

Política

Publicat el 5/des/11 per Raquel Ligero

La CUP proposa limitar les bonificacions per a famílies nombroses amb un alt nivell adquisitiu. La formació ha presentat al·legacions a les ordenances fiscals proposades per l'equip de govern i, entre d'altres mesures, la CUP aposta per restringir les bonificacions en funció de la renda de la unitat familiar i del valor cadestral de l'immoble. A més, planteja augmentar al màxim la quota tributària de les entitats bancàries i empreses de treball temporal.

El membre de la CUP Aniol Pros ha assegurat que les al·legacions de la formació fomenten el caràcter progressiu als impostos i les taxes. És per això, que proposen limitar les bonificacions per a famílies nombroses fins al 50% en funció del valor cadastral i establir una bonificació única del 90% per a les famílies nombroses amb ingressos més baixos. A més, fixen una equiparació en bonificacions entre les famílies monoparentals i les famílies nombroses.

Pros aposta, a més, per augmentar els tributs a les entitats bancàries i les empreses de treball temporal perquè paguin una part proporcional del que guanyen.

Aniol Pros

Que s'ajudi les famílies nombroses amb una renda per càpita baixa i reclamem que les entitats bancàries i les ETT paguin una part proporcional del que guanyen.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La CUP també proposa implantar una taxa de 600 euros l'any per als caixers automàtics que estiguin instal·lats a la via pública. A més, considera que cal establir una bonificació en el rebut de l'aigua lligada a un consum responsable, pel que fa a la taxa pel servei de clavegueram.

També defensa eliminar els impostos i taxes per a persones aturades sense subsidi, mentre que per als que faci més d'un any que reben la prestació la bonificació és del 50%. En el cas de les persones aturades de curta durada, la bonificació serà del 20%.