Romeva (ICV) denuncia 'un cop d'estat franco-alemany' en la reforma dels Tractats de la UE


  • Comparteix:

Raül Romeva / Foto: ICV.com

Raül Romeva / Foto: ICV.com

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva (ICV) ha carregat contra la 'reforma ràpida' dels Tractats de la Unió Europea (UE), pactada la matinada d'aquest divendres, i l'ha titllada de 'cop d'estat franco-alemany'. Romeva ha reclamat que els canvis en l'estructura de la Unió es canalitzin a través dels parlaments nacionals i els referèndums populars, i ha lamentat que els acords només hagin impulsat l'austeritat en comptes de proposar mesures 'reals' contra la crisi.

Després de gairebé 10 hores de reunió dels líders europeus a Brussel·les la matinada d'aquest divendres, França ha anunciat una reforma dels Tractats de la UE, que serà un acord intergovernamental entre 23 estats membres, inclosos els 17 de l'eurozona, i d'entrada deixarà fora el Regne Unit. La voluntat del pacte és reforçar la moneda única estrenyent la disciplina pressupostària dels diferents Estats i eliminant la participació privada en la reestructuració dels deutes sobirans.

En aquest sentit, Romeva ha descrit la reforma com 'una proposta poc seriosa' que només té com a objectiu calmar els mercats a curt termini. Segons l'eurodiputat ecosocialista, adscrit al grup Els Verds - Aliança Lliure Europea (Els Verds - ALE), si el Consell Europeu accepta aquesta reforma sense que sigui ratificada en referèndum o als parlaments estatals permetrà que tingui lloc 'un cop d'estat franco-alemany'. Com a alternatives per sortir de la crisi, Romeva proposa la creació d'eurobons per reduir la pressió sobre el deute públic, així com la nacionalització parcial dels bancs amb dificultats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.