Les finances ètiques i la protecció de Collserola es debatran al ple a proposta d'ICV


  • Comparteix:

Joan Calderon durant la roda de premsa

Joan Calderon durant la roda de premsa

ICV-EUiA proposarà al ple municipal de dilluns vinent que l'Ajuntament estudiï operar i invertir a través d'entitats dedicades a la banca ètica. La formació ecosocialista també portarà a sessió plenària una petició perquè la conselleria de Territori i Sostenibilitat desenvolupi el Pla Especial urbanístic que ha de crear les eines per protegir adequadament l'entorn de Collserola. En paral·lel, el partit situa la tarifació social en els preus públics i la gratuïtat en els serveis municipals per a les persones en atur que han exhaurit la prestació com a condicions per no oposar-se a les ordenances fiscals.

El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, explica el contingut de la moció dedicada a la banca ètica.

Joan Calderon

Proposem que l'Ajuntament operi amb entitats dedicades a la banca ètica. Volem incloure el compromís ètic en els plecs dels concursos públics.




L'altra moció va encaminada a instar la conselleria de Territori i Sostenibilitat a posar en marxa l'elaboració d'un Pla Especial per protegir definitivament Collserola en àmbits que encara no estan prou definits. ICV-EUiA han assenyalat els sectors de la Torre Negra i Can Busquets com alguns d'aquests indrets.

En la roda de premsa celebrada aquest dimecres, la formació també ha explicat el sentit de les al·legacions a la proposta d'ordenances fiscals presentada per l'equip de govern. En aquest sentit, ICV-EUiA ha proposat diverses mesures encaminades a la inclusió del concepte de renda en les bonificacions de l'Impost de Béns Immobles (IBI). Joan Calderon ha explicat que les bonificacions s'haurien de compensar mantenint el tipus impositiu de l'IBI que l'equip de govern té la intenció de reduir.

Joan Calderon

Per fer aquestes polítiques de més abast cal mantenir el tipus impositiu. Qui pugui pagar que el pagui qui no ha de tenir bonificacions.






Aquestes propostes se sotmetran a votació plenària al ple de desembre que tindrà lloc dilluns vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.