ERC i Rcat encoratgen els partits a donar suport a l'entrada de Sant Cugat a l'Associació de Municipis per la Independència


  • Comparteix:

La moció de Sant Cugat per la Independència podria entrar a l'ordre del dia del ple d'aquest dilluns

La moció de Sant Cugat per la Independència podria entrar a l'ordre del dia del ple d'aquest dilluns

ERC i Reagrupament Independentista de Sant Cugat (Rcat) donen suport la moció que Sant Cugat per la Independència ha traslladat als partits amb representació a l'Ajuntament perquè la ciutat formi part de l'Associació de Municipis per la Independència, constituïda aquest dimecres. Les formacions independentistes esperen que les forces polítiques donin suport al text en el ple d'aquest dilluns com a primer pas de la celebració d'un referèndum vinculant d'independència des de les localitats.

Tant ERC com Rcat entenen que les ciutats són una peça fonamental en el procés de construcció nacional i per això celebren la iniciativa de Sant Cugat per la Independència. Així ho ha explicat la presidenta d'ERC local, Mireia Ingla, en declaracions a Cugat.cat

Mireia Ingla

Nosaltres com a partit donem molt valor al municipalisme, ja que les ciutats són els espais on el ciutadà se sent més representat.


No obstant això, els dos partits lamenten que Sant Cugat no hagi pogut ser un dels 155 municipis constituents de l'Associació de Municipis per la Independència, que ha vist la llum aquest dimecres. ERC i Rcat esperen que la moció de Sant Cugat per la Independència pugui ser votada al ple d'aquest dilluns, amb el màxim suport possible.

Pel que fa als partits polítics amb representació a l'Ajuntament, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) espera arribar a una posició comuna amb Unió Democràtica de Catalunya (UDC) per poder votar a favor de la moció. Pel que fa als grups de l'oposició, ICV-EUiA donarà suport al text en funció de com estigui redactat, el PP hi votarà en contra i la CUP, tot i que considera que és una moció molt 'suau', s'hi pronunciarà a favor. El PSC ha d'estudiar el text però ha remarcat que el seu ideari no és independentista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.