Ciutadans pel Canvi (CpC) acorda la seva dissolució


  • Comparteix:

Àlvar Roda és president de CpC

Àlvar Roda és president de CpC

Ciutadans pel Canvi (CpC), presidit pel santcugatenc Àlvar Roda, posa punt final al seu cicle polític, després de dotze anys de pràctica política ciutadana a l'esquerra catalana. Segons Roda, l'entitat ha esdevingut un referent en la manera de fer política i ha demostrat fidelitat als valors que la van crear, centrats en el compromís cívico-polític a Catalunya. La màxima fita de CpC va ser al 2003 amb la constitució del govern tripartit a la Generalitat.

L'assemblea extraordinària de CpC ha aprovat aquest dimarts la dissolució de l'entitat, un acord que s'ha pres per majoria absoluta i que ara ha d'acabar de gestionar la Junta Rectora. La formació s'acomiada després que el 1999 comencés a funcionar amb l'objectiu de participar en el canvi profund en les formes de governar i fer política que, segons creien, necessitava Catalunya. CpC ha dedicat sempre la seva feina a treballar amb les esquerres del país i a fer política des de la societat civil.

L'objectiu de CpC es va aconseguir quan es va constituir el govern tripartit l'any 2003. Així ho destaca el president de l'entitat, Àlvar Roda.

Àlvar Roda

L'objectiu es va aconseguir quan el 2003 van governar les esquerres catalanes. La societat civil és tant o més important que la política.


Roda ha subratllat la importància que els polítics s'obrin a la societat civil i s'iniciï una renovació dels partits polítics des d'una perspectiva social.

Entre els socis que han participat a l'assemblea extraordinària, hi havia l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, que va ser inspirador de CpC, i els expresidents de CpC, Josep Maria Vallès i Carme Valls.Tots els participants han coincidit a manifestar la seva voluntat de continuar, ja sigui de manera individual o col·lectiva, amb el compromís cívic i polític dels valors sobre els quals es va crear CpC.

El procés de dissolució va començar el novembre, quan la junta rectora de l'entitat va aprovar una moció que plantejava el final del cicle polític de CpC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.