La Generalitat, favorable a revisar la regulació legislativa de les EMD


  • Comparteix:

Seu de l'EMD de Valldoreix

Seu de l'EMD de Valldoreix

La direcció general d'Administració Local de la Generalitat es planteja modificar la regulació legislativa de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) catalanes, segons s'extreu de la reunió que han mantingut aquest dijous els membres de la junta de l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC) i el nou director general d'Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada. Algunes de les modificacions que s'han posat sobre la taula han estat la regulació del sistema i règim d'elecció dels càrrecs i la representativitat dins d'altres òrgans supramunicipals.

Durant la reunió, també s'ha parlat de la necessitat d'unificar la nomenclatura dels càrrecs que formen part de les EMD i la millora del finançament dels ens local.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha destacat alguns dels aspectes que es pretenen modificar.

Josep Puig

A les eleccions de les EMD tan sols s'escull el president, els altres membres són designats pel govern. S'ha de modificar aquest aspecte.


La junta de govern de l'AEMDEC ha fet un balanç positiu de la reunió, ja que assegura que l'Administració Local de la Generalitat s'ha mostrat molt receptiva als canvis suggerits per les EMD.

El president en funcions de l'agrupació i president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, ha assistit a la reunió en representació de l'AEMDEC. L'han acompanyat el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig; el de Bellaterra, Ramon Andreu; el del Pla de la Font, Antonio Prados; la representant de l'EMD de Tronafort, Núria García Quera, i el secretari de l'AEMDEC, Juanjo Cortés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.