El consistori elaborarà un reglament de 'pisos buits' per fomentar el lloguer


  • Comparteix:

El consistori estudiarà un increment de l'IBI en els habitatges buits de manera permenent

El consistori estudiarà un increment de l'IBI en els habitatges buits de manera permenent

L'Ajuntament començarà a treballar en la redacció d'un reglament d'habitatges buits que permeti definir què es considera un immoble desocupat amb caràcter permanent, per aplicar el recàrrec del 50% de l'Impost de Béns Immobles (IBI) sobre les vivendes amb aquesta característica. Així s'ha exposat al ple d'aquest dilluns amb una moció institucional, on s'ha destacat que la voluntat d'aquest acord és ampliar el mercat de lloguer a Sant Cugat i facilitar, així, l'accés a l'habitatge de moltes persones.

Tal com es recull a l'article vuitè de l'ordenança fiscal número 01, sobre l'IBI, 'l'Ajuntament exigirà un recàrrec del 50% de la quota líquida de l'impost sobre els immobles d'ús residencial que estiguin desocupats de manera permanent'. No obstant això, caldrà estudiar cada cas individualment, atesa la dificultat jurídica de descriure i identificar clarament aquest concepte.

Durant la lectura de la moció institucional del ple d'aquest dilluns, s'ha recordat que la presència d'habitatges buits de forma permanent provoca una degradació de l'edifici on es troben. A més, ha assegurat que si s'aconseguís que bona part dels pisos desocupats sortissin al mercat de lloguer, es produiria una racionalització del preu dels lloguers i, en conseqüència, facilitaria l'accés a l'habitatge de moltes persones. Ho ha manifestat el regidor de la CUP, formació que ha proposat la moció, Ignasi Bea.

Ignasi Bea

S'ha acordat que l'Ajuntament comenci a treballar en la redacció d'un reglament d'habitatges desocupats per tal que es pugui aplicar el recàrrec de l'IBI a aquells habitatges.




La moció institucional també pretén que les administracions públiques facin polítiques afavoridores de l'economia productiva i l'emprenedoria, generadores d'ocupació, i desincentivin les de caire especulatiu.

El consistori farà arribar l'acord al ministeri de Foment espanyol i a la conselleria de Territori i Sostenibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.