La terminologia 'matrimoni' en les unions homosexuals, a debat al ple


  • Comparteix:

La moció volia donar suport a la legislació vigent, pel que fa al terme 'matrimoni' / Font: itsnotaphase.blogspot.com

La moció volia donar suport a la legislació vigent, pel que fa al terme 'matrimoni' / Font: itsnotaphase.blogspot.com

El ple desestima la moció presentada pel grup dels socialistes en favor de mantenir vigent la paraula 'matrimoni' per a aquelles unions entre persones homosexuals, arran de les declaracions del nou president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la campanya electoral. CiU considera que es tracta d'un 'debat estèril' perquè la legislació vigent ja reconeix el terme i el PP ha assegurat que modificar la terminologia no és cap 'menysteniment' envers aquestes persones.

En virtut de les declaracions del PP d'àmbit estatal durant la campanya electoral per a les eleccions espanyoles sobre la derogació de la llei dels matrimonis de persones del mateix sexe i la voluntat de canviar el mot 'matrimoni', el PSC ha presentat una moció en defensa de la legislació vigent. En aquest sentit, els socialistes volen mantenir intacte el concepte de 'matrimoni' i també el seu nom.

A més, el regidor socialista Ferran Villaseñor ha demanat que es continuï treballant per aplicar plans d'estudi als centres educatius que fomentin la igualtat de gènere.

Ferran Villaseñor

S'ha de continuar treballant per aplicar als centres educatius plans d'estudi i potenciar protocols.


ICV-EUiA i la CUP han votat a favor de la moció. Els ecosocialistes s'han mostrat a favor de la igualtat de les persones, sense tenir en compte la seva orientació sexual, i ha lamentat que la igualtat encara no estigui assolida 100%. De la seva banda, els independentistes han matisat que no s'han de potenciar els protocols a escoles i administracions, ja que poden derivar en discriminació positiva.

CiU, que hi ha votat en contra, ha destacat que debatre sobre quin mot s'ha d'utilitzar per denominar aquestes unions és un debat 'estèril', ja que la llei ja ho reconeix. Així mateix, ha assegurat que els col·lectiu dels homosexuals, bisexuals i transexuals no volen tractes de discriminació positiva i, per això, el consistori segueix el protocol que indica la legislació vigent. Ho ha explicat, durant el ple d'aquest dilluns, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

L'equip de govern vol tractar per igual tothom. L'Ajuntament defensa i atén adecuadament les persones afectades per atacs homòfobs.


De la seva banda, el PP ha assegurat que canviar el nom 'matrimoni' a les unions entre homosexuals no és un menysteniment envers aquestes persones ni tampoc es desmereixen els seus drets. Simplement, ha dit, es tracta legítimament 'de coses diferents'. A més, el regidor popular Jordi Carreras ha lamentat que es vulgui traspassar aquest debat al sector educatiu, potenciant plans d'estudi a les escoles sobre aquest tema.

El text, presentat pels socialistes en el ple d'aquest dilluns i que ha estat desestimat per 19 vots en contra i sis a favor, també pretenia declarar Sant Cugat en favor de la diversitat sexual, del seu reconeixement social i contra l'homofòbia i la transfòbia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.