El ple dóna un impuls a la banca ètica


  • Comparteix:

El consistori aposta per treballar en favor de la responsabilitat financera i donar un impuls a la banca ètica, arran d'una moció presentada per ICV-EUiA i aprovada per unanimitat al ple d'aquest dilluns. CiU, que ha presentat dues esmenes, ha recordat que l'Ajuntament ja té obert un compte corrent a l'entitat Triados Bank, on rep les subvencions que la Generalitat atorga a Serveis Socials.

ICV-EUiA considera que les entitats financeres tenen un comportament 'condemnable' i per això proposa amb aquesta moció que es treballi amb entitats 'transparents' com la banca ètica. Ho explica el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon.

Joan Calderon

En un moment difícil i en què les entitats financeres tenen actituts condemnables, qualsevol petit pas des de l'Ajuntament és important.



CiU ha matisat el text dels ecosocialistes amb dues esmenes, hi ha votat a favor i ha recordat que des de novembre l'Ajuntament té obert un compte corrent a Triados Bank. Carles Brugarolas és el tinent d'alcalde d'Economia.

Carles Brugarolas

L'Ajuntament ja té obert un compte corrent a Triodos Bank, on la Generalitat canalitza les subvencions a Serveis Socials.


De la seva banda, el PSC i la CUP considera important fer passos en aquest sentit i treure el debat a la llum, ja que la crisi està posant de manifest el qüestionable funcionament de bancs i caixes. La CUP ha volgut anar més enllà i ha assegurat que un proper pas és la nacionalització de la banca. El PP també ha votat a favor de la moció, de tal manera que s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.