Els partits valoren a Cugat.cat l'any de Conesa com alcaldessa


  • Comparteix:

Conesa és la primera alcaldessa de la ciutat

Conesa és la primera alcaldessa de la ciutat

Els partits polítics municipals repassen a Cugat.cat el primer any de la presa de possessió de Mercè Conesa com alcaldessa, valorant el seu talant conciliador però criticant, en el cas de l'oposició, l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència i l'èmfasi donat a l'etiqueta de 'ciutat intel·ligent'. Les formacions, tret de CiU, han criticat la poca concreció de Conesa en alguns acords, la seva visió de la política d'habitatge públic i la projecció de Sant Cugat com a 'ciutat aparador'.

El regidor de CiU, Jordi Puigneró, recorda que el millor aval de la feina de Conesa l'últim any és el resultat de les últimes eleccions municipals. Puigneró també ha destacat del govern de Conesa en aquests dotze mesos la seva aposta per les noves tecnologies i la seva sensibilitat cap a les polítiques socials.

Jordi Puigneró

Tenim exemples com l'obertura del Xalet Negre i l'aposta de Conesa per convertir Sant Cugat en una Smart City


El portaveu del PP, Jordi Carreras, considera que encara és massa d'hora per fer una valoració del primer any de Conesa com alcaldessa. Malgrat això, el popular carrega contra la màxima autoritat municipal per l'adhesió de Sant Cugat a l'Associació de Municipis per la Independència, que va ser aprovada pel consistori. Carreras creu que aquest fet ha estat 'l'error més greu que ha comès l'Ajuntament' en els últims anys.

Jordi Carreras

Que ens posin a tots els santcugatencs en una associació d'aquestes característiques em sembla un abús de poder públic.




El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, diferencia dos periodes de l'any de l'alcaldessa al capdavant de l'equip de govern. Segons el socialista, els primers sis mesos encara no es va poder comprobar el tarannà de Conesa ja que treballava amb l'equip heretat de Lluís Recoder. Pel que fa a la resta, Villaseñor, assenyala que troben encerts i mancances en la manera de fer de Mercè Conesa.

Ferran Villaseñor

D'una banda estem contents de la manera de portar les relacions polítiques. Però trobem a faltar més concreció a l'hora d'establir acords polítics.



El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, també remarca la voluntat negociadora de Conesa, i apunta com a línia a seguir la taxació progressiva de l'Impost de Béns Immobles (IBI) segons la renda de cada ciutadà, recentment aprovada al ple. Malgrat això, el líder ecosocialista dirigeix paraules dures contra la política d'habitatge del consistori.

Joan Calderón

Promusa té una visió de l'habitatge com un negoci i això ens preocupa.



Calderon anuncia que l'any que ve serà 'molt difícil' a causa de la davallada d'ingressos provinents d'altres administracions, i destaca que els pressupostos de 2012 determinaran com afrontarà l'administració les retallades pressupostàries.

El portaveu municipal de la CUP, Guim Pros, creu que el balanç sobre la feina feta per Conesa no dista gaire de la que hagués fet l'exalcalde Lluís Recoder. Pros afirma que s'ha seguit una mateixa línia d'actuació per potenciar la marca de Sant Cugat com a ciutat intel·ligent i altres aspectes que la CUP considera superflus.

Guim Pros

Independentment de la figura que hi hagi d'alcalde a Sant Cugat, han aconseguit que Sant Cugat tingui una marca molt clara en aspectes que la CUP considera superflus.






Pros manifesta també el desacord de la CUP amb algunes de les mesures del consistori, com les que potencien la creació d'una ciutat aparador.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.