L'equip de govern enllestirà el pressupost del 2012 a finals de gener


Temes relacionats

Conesa es compromet a mantenir intactes les polítiques d'atenció a les persones l'any que ve (13/des/11)

Un pla d'ocupació municipal donarà feina a aturats de llarga durada en risc d'exclusió social (14/des/11)

La reducció de pressupost afectarà les escoles bressol i l'1% de cooperació (25/nov/11)


  • Comparteix:

Mercè Conesa, en una imatge d'arxiu

Mercè Conesa, en una imatge d'arxiu

El pressupost del 2012 estarà tancat a finals de gener per portar-lo a aprovació. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha avançat a l'entrevista mensual a Cugat.cat que es tracta d'uns comptes municipals austers com a conseqüència de la caiguda de cinc milions d'euros dels ingressos, principalment de les aportacions de l'Estat espanyol i de la Generalitat. Per això, Conesa aposta per rescatar partides per garantir serveis municipals prioritaris, tot i que no descarta modificacions en aquests serveis. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

Conesa ha recordat que l'Ajuntament funciona amb Pla d'Alineació i Competitivitat Estratègica (PACTE). Aquest sistema consisteix a elaborar els comptes municipals a través d'objectius estratègics que marcaran els quatre anys vinents. És per això que, en ser el primer pressupost del mandat, s'ha endarrerit la seva aprovació, que Conesa espera que estigui enllestida entre gener i febrer.

Després de la caiguda dels ingressos municipals provinents de la construcció dels darrers anys, el pressupost del 2012 estarà marcat pel descens de les aportacions de l'Estat espanyol i de la Generalitat, així com d'altres administracions supramunicipals.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat com afectarà això a les finances locals.

Mercè Conesa

Estat i Generalitat redueixen les aportacions i ens hem de plantejar com cobrir-les. Aquestes aportacions van a serveis com les escoles bressol i l'escola de música.




Tot i així, Conesa també ha apuntat quina és l'alternativa de l'equip de govern per fer front aquest descens dels ingressos

Mercè Conesa

Si volem seguir prestant aquests serveis hem d'introduir canvis o rescatar partides. El pressupost serà diferent.



Conesa ja ha explicat en diverses ocasions que el 2012 serà un any d'austeritat, ja que l'Ajuntament deixarà d'ingressar uns cinc milions d'euros. En concret, es deixaran de rebre 1'2 milions entre l'Estat (910.000 euros), la Generalitat (221.000), el Consell Comarcal (108.000) i la Diputació (12.500).

L'equip de govern, però, garantirà les partides de serveis socials i els salaris dels treballadors públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.