Conesa serà vicepresidenta de l'ACM

Foto de família dels integrants a l'ACM

Política

Publicat el 10/gen/12 per Anna González / Europa Press

L'alcaldessa, Mercè Conesa, serà vicepresidenta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Així ho ha decidit aquest dilluns el comitè executiu de l'entitat municipalista, del qual formen part una quarantena d'alcaldes. Conesa compartirà vicepresidència amb altres set alcaldes, a més dels vicepresidents institucionals que recauen en els presidents de les diputacions catalanes.

El comitè executiu de l'ACM s'ha reunit aquest dilluns a l'Ajuntament de Barcelona, on l'entitat ha decidit els nous vicepresidents. Entre ells, l'alcaldessa, Mercè Conesa, que compartirà càrrec a l'executiva amb els alcaldes de Berga, Girona, Ripollet, Roda de Ter, Valls, Vic i Vilanova i la Geltrú.

A més dels quatre presidents de les diputacions, les vicepresidències institucionals inclouen l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el Síndic d'Aran, Alejandro Moga.

L'ACM obre ara una nova etapa a la qual l'estalvi de les despeses dels ajuntaments serà la principal prioritat. Per això, l'entitat estudia fórmules per realitzar compres conjuntes de serveis. Aquesta mesura ja s'ha aplicat amb la factura d'electricitat i ha suposat un estalvi de fins el 30% en la despesa de llum.

El comitè executiu obrirà ara un procés participatiu entre els municipis integrants de l'ACM per identificar les necessitats i serveis que poden comptar amb contractacions agrupades com el consum de gas, les telecomunicacions i els parcs mòbils.