La uaSC proposa una reorganització del cartipàs per estalviar despesa

Els membres de la uaSC durant la roda de premsa

Política

Publicat el 10/gen/12 per Marc Sala

Un altre Sant Cugat (uaSC) proposa una reducció temporal dels salaris de tinents d'alcalde i regidors d'entre un 10% i un 20%. Aquesta és una de les idees incloses en el paquet de mesures que la plataforma independent vol fer arribar a l'Ajuntament per reduir les despeses. Passar de cinc a tres tinències d'alcaldies i reduir àrees com Esports i Serveis a les Persones són altres suggeriments de la plataforma amb les quals calculen que es pot arribar a estalviar 700.000 euros l'any.

La proposta de la uaSC busca reduir els sous dels tinents d'alcalde i regidors de l'equip govern en un 20%, els salaris dels portaveus i regidors de l'oposició en un 10% i els membres del gabinet d'Alcaldia i el personal directiu d'àmbits també un 20%. Aquestes reduccions serien de caràcter temporal.

El membre de la uaSC Ramon Obach considera que la classe política ha de donar exemple.

Ramon Obach

Els sous i moltes àrees directives inventades es poden suprimir. El primer que s'ha de mullar és el polític.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, la plataforma veïnal proposa reduir a tres les tinències d'alcaldia. Territori i Qualitat Urbana, Governança i Economia, i Serveis a les Persones serien les tres grans àries. En relació amb els salaris dels càrrec electes, la uaSC és partidària d'establir un nou criteri entre les remuneracions per als regidors a temps parcial. En aquests casos els regidors que dediquen mitja jornada haurien de rebre la meitat del sou d'un càrrec a dedicació total.

Les retallades proposades per la formació també afectarien l'àrea d'Esports i de Serveis a les Persones. En l'àmbit esportiu, la uaSC eliminaria la figura del director d'Esports i en l'àmbit de serveis també eliminarien una de les dues direccions existents.

Segons càlculs de la formació, aquestes mesures es traduirien en un estalvi de prop de 700.000 euros l'any.