Sant Cugat concedirà la medalla d'or de la ciutat a Josep Grau-Garriga


Temes relacionats

L'obra de Grau-Garriga arriba a Sant Boi de Llobregat (12/gen/12)

La triple exposició 'In memoriam' sobre Grau-Garriga tanca amb un regust agredolç (11/des/11)

Sant Cugat acomiada Grau-Garriga en un acte al Monestir (14/set/11)


  • Comparteix:

Grau-Garriga al seu estudi de Barcelona

Grau-Garriga al seu estudi de Barcelona

L'artista Josep Grau-Garriga rebrà la medalla d'or de la ciutat a títol pòstum. Així ho ha aprovat per unanimitat el ple municipal aquest dilluns en reconeixement al seu llegat artístic i a la contribució de l'artista a l'hora de convertir Sant Cugat en la capital de l'art tèxtil català. La medalla d'or és la màxima distinció que concedeix la ciutat. Mira aquest reportatge a Cugat tv

L'artista santcugatenc ha estat una de les figures més destacades de l'Escola Catalana del Tapís. Grau-Garriga; que també ha treballat la pintura, el gravat, el dibuix i l'escultura; va ser l'impulsor de la revitalització de la Casa Aymat i va exportar l'art del tapís a diversos països, com ara els Estats Units, Veneçuela, Mèxic i França. El seu paper rellevant dins el món de l'art i de la ciutat són alguns dels motius pels quals l'Ajuntament concedeix la medalla d'or a Grau-Garriga, considerat un dels artistes santcugatencs més internacionals.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància del llegat d'aquest artista universal de la ciutat.

Mercè Conesa

El seu llegat és tan important per a Sant Cugat que hem de ser hereus per projectar-ho a les noves generacions.


La resta de partits també han elogiat la figura i obra de Grau-Garriga, que va morir l'estiu passat a l'edat de 82 anys a França, on residia. Des de llavors, la ciutat ha acollit nombrosos reconeixements i exposicions per recordar i reivindicar la seva obra.

La medalla d'or és la màxima distinció de la ciutat i es concedeix d'acord amb el Reglament Municipal d'Honors, Distincions i Protocol. Amb aquesta distinció, Grau-Garriga s'afegeix a altres personalitats de la ciutat com Jaume Tubau i els alcaldes de l'etapa democràtica, l'últim d'ells, Lluís Recoder.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.