La uaSC proposa la supressió de Promusa i negociar la compra d'habitatge buit


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de la uaSC

Moment de la roda de premsa de la uaSC

La uaSC aposta per l'eliminació de l'oficina d'habitatge municipal Promusa ja que considera que la situació del mercat immobiliari treu sentit a la missió d'aquesta entitat. Segons la formació, la regidoria d'Habitatge ha d'assumir les competències de Promusa i, en cas que l'Ajuntament disposés de recursos, negociar amb promotors i bancs l'adquisició de pisos buits i integrar-los a la borsa d'habitatge protegit.

La baixada del preu dels habitatges i la quantitat de pisos buits que hi ha a la ciutat fa que, segons la uaSC, Promusa hagi perdut el sentit de quan es va crear. L'associació considera que la saturació del mercat immobiliari fa innecessària la construcció de noves promocions i aposta per cercar fórmules perquè els pisos deshabitats entrin al circuit d'habitatge municipal.

El membre de la formació Ramon Obach explica els motius d'aquesta proposta.

Ramon Obach

Amb la situació actual el consistori no pot assumir el cost de Promusa quan està inactiva. Avui sobra habitatge, fa 15 anys en faltava.



La formació aposta perquè la regidoria mantingués el funcionament de l'oficina d'habitatge protegit i els criteris per concedir els pisos.

En relació amb el personal de Promusa, la formació és partidària que la regidoria d'Habitatge absorbeixi part dels recursos humans que necessiti per assumir aquestes noves funcions.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Resposta a las afirmacions del senyor Raul Grange: Extret del "PROJECTE DE PRESSUPOST MUNICIPAL GENERAL PER A L’EXERCICI 2011 (PLE 15 DE NOVEMBRE DE 2010)" --- Pel que a PROMUSA el seu Consell d’Administració ja ha aprovat l’estat de previsió d’ingressos i despeses per a aquest exercici 2011, generant una previsió comptable de pèrdues de més de 2 milions d’euros, així com també hi ha aprovat el seu Programa d’Actuacions, Inversions i Finançament (PAIF) del 2011 en que es preveu la compra de diversos terrenys i actuacions d’obres i serveis. Aquest fet de l’aprovació per part del Consell d’administració de Promusa amb un desequilibri previst inicial de majors despeses que no pas ingressos (molt conjuntural i fluctuant lligat al cicle -o de construcció o de vendes- característic d’aquest sector de la construcció) fa que quan es consolidi el total de despeses i ingressos de l’Ajuntament, els sues 4 OO.AA i l’empresa municipal de Promusa en resultin unes previsions totals negatives de 926.532,72€ tot això degut a les previsions econòmiques de PROMUSA. ---- Qui ha posat aquests diners que diu Grange que fan que Promusa s'autofinanci completament? estan venent sol municipal????

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 18/gen/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.