La uaSC proposa la supressió de Promusa i negociar la compra d'habitatge buit

Moment de la roda de premsa de la uaSC

Política

Publicat el 17/gen/12 per Marc Sala

La uaSC aposta per l'eliminació de l'oficina d'habitatge municipal Promusa ja que considera que la situació del mercat immobiliari treu sentit a la missió d'aquesta entitat. Segons la formació, la regidoria d'Habitatge ha d'assumir les competències de Promusa i, en cas que l'Ajuntament disposés de recursos, negociar amb promotors i bancs l'adquisició de pisos buits i integrar-los a la borsa d'habitatge protegit.

La baixada del preu dels habitatges i la quantitat de pisos buits que hi ha a la ciutat fa que, segons la uaSC, Promusa hagi perdut el sentit de quan es va crear. L'associació considera que la saturació del mercat immobiliari fa innecessària la construcció de noves promocions i aposta per cercar fórmules perquè els pisos deshabitats entrin al circuit d'habitatge municipal.

El membre de la formació Ramon Obach explica els motius d'aquesta proposta.

Ramon Obach

Amb la situació actual el consistori no pot assumir el cost de Promusa quan està inactiva. Avui sobra habitatge, fa 15 anys en faltava.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La formació aposta perquè la regidoria mantingués el funcionament de l'oficina d'habitatge protegit i els criteris per concedir els pisos.

En relació amb el personal de Promusa, la formació és partidària que la regidoria d'Habitatge absorbeixi part dels recursos humans que necessiti per assumir aquestes noves funcions.