La Generalitat deu més de quatre milions d'euros a l'Ajuntament


Temes relacionats

L'Ajuntament busca fórmules per ajustar el servei de les escoles bressol al context de crisi (19/gen/12)

L'Ajuntament executa el Pla de Barris de les Planes malgrat el retard de l'aportació de la Generalitat (18/gen/12)

La Generalitat deu a Educació de l'Ajuntament més d'1 milió d'euros (10/gen/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat

Entre quatre i quatre milions i mig d'euros és la dotació pressupostària que la Generalitat deu a l'Ajuntament aquest any, en concepte de la Llei de Barris, subvencions a les escoles bressol i aportacions relatives a l'habitatge protegit. Així ho ha xifrat l'alcaldessa, Mercè Conesa, a l'entrevista mensual a Cugat.cat, durant la qual ha lamentat les dificultats de preveure la despesa municipal sense tenir assegurats els ingressos. Mira el 'Línia directa' amb l'alcaldessa a Cugat tv

Conesa ha assegurat que, malgrat la incertesa pressupostària, l'Ajuntament segueix essent solvent i tindrà la capacitat d'afrontar les nòmines i les prestacions socials d'enguany. Tot i això, ha remarcat que certes despeses, com l'enllumenat o la neteja de parcs i jardins, s'hauran de reduir per fer front a la contenció pressupostària.

L'alcaldessa ha desglossat al programa 'Línia directa' els deutes que el govern té amb el consistori.

Mercè Conesa

En global ens deuen entre 4 i 4'5 milions d'euros.


En aquest sentit, el consistori ja ha avançat que seguirà executant el pla de barris de les Planes malgrat l'impagament d'1'1 milions d'euros en concepte de la Llei de Barris, que l'equip de govern espera cobrar el 2013. Pel que fa a les aportacions a les escoles bressol, música i art, que s'havien d'executar el novembre passat, l'Ajuntament xifra la dotació en uns 1'1 milions d'euros addicionals. Per ajustar el servei, Conesa ha proposat l'augment del nombre d'alumnes per classe.

De fet, el total d'aquest deute s'emmarca dins un impagament general del govern a les administracions locals. L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, ha elevat la quantitat als 900 milions d'euros. Són declaracions a 'Els matins' de TV3.

Manuel Bustos

Avui podríem estar parlant d'un deute reconegut d'entre 900 i 1.000 milions d'euros.




Tot i això, Bustos ha reconegut que basa la seva xifra en càlculs aproximats, i ha reclamat a la Generalitat que faci públiques les dades oficials.

De la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha xifrat aquest dijous el deute de la Generalitat amb els ajuntaments en una quantitat similar als 759 milions d'euros que l'Estat espanyol deu a Catalunya per la disposició addicional tercera de l'Estatut. Ortega ha evitat establir un calendari de pagament als ens locals reconeixent que ara per ara no pot fer-ho, però ha dit que espera que part dels recursos que arribin de la nova línia de l'ICO puguin ser per pagar els ajuntaments.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.