L'Agrupació d'EMD de Catalunya tria Josep Puig com a president


  • Comparteix:

Josep Puig durant la reunió de l'Agrupació d'EMD de Catalunya / Font: EMD de Valldoreix

Josep Puig durant la reunió de l'Agrupació d'EMD de Catalunya / Font: EMD de Valldoreix

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, és des d'aquest dissabte també president de l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya. Puig ha estat triat per unanimitat de l'agrupació, que s'ha reunit a Talladell. L'agrupació afronta ara nous reptes com amplificar la seva representativitat a entitats supramunicipals i incidir en les lleis de Governs Locals i d'Hisendes Locals per garantir la seva regulació.

Catalunya compta amb 63 Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) a tot el territori, que des d'aquest dissabte tenen un nou president de la junta de l'Agrupació d'EMD de Catalunya. Es tracta del president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, que ha estat triat per unanimitat en el marc de l'assemblea general de l'agrupació.

Amb el nou càrrec, Puig haurà d'afrontar la unió d'esforços entre EMD per incidir en la redacció de les lleis de Governs Locals i d'Hisendes Locals per pal·liar els forats reguladors en què es troben aquestes administracions. Puig ha reclamat formar part de les comissions redactores.

Josep Puig

Seria convenient que es comptés amb nosaltres. Ja els hem adreçat una carta.


A més de Puig, l'assemblea també ha triat la nova junta, que encara aquesta nova etapa amb un objectiu clar: avançar en la seva representativitat en els ens supramunicipals com l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), les diputacions i els consells comarcals.

En aquest sentit, l'agrupació vol millorar el reconeixement dels presidents davant altres organismes equiparant-se als consistoris, així com regular els sous de les EMD més petites.

Puig ha insistit en la necessitat de tenir visibilitat per demanar subvencions i ajudes.

Josep Puig

Se'ns ha deixat fora de decisions i de subvencions. És un dels temes que hem d'incidir perquè se'ns consideri igual que un municipi.



La nova junta de l'Agrupació d'EMD de Catalunya també està integrada pels representants de Jesús, Bellaterra, Pla de la Font, Gerb, Bítem, Serra d'Almos, Tornafort i Vilamitjana. El membre de l'EMD de Valldoreix Juanjo Cortés assumeix la secretaria general de l'associació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.