La CUP proposa un recàrrec en l'IBI per a habitatges desocupats des de fa nou mesos

Ignasi Bea i Aniol Pros, durant la presentació de la proposta de reglament

Política

Publicat el 23/gen/12 per Anna González

La CUP proposa que els habitatges buits des de fa nou mesos es considerin desocupats i per tant que s'apliqui una recàrrega en l'Impost de Béns Immobles (IBI) del 50%. Així s'extreu del reglament de pisos desocupats redactat per la CUP, que elevarà a la resta de formacions polítiques del ple per donar compliment a una moció institucional aprovada el desembre. Aquesta moció acordava el recàrrec en l'IBI per a habitatges desocupats en funció d'un reglament que està pendent de la seva redacció.

Segons la proposta de reglament de la CUP, s'han de considerar desocupats de caràcter permanent aquells immobles que fa nou mesos que estan buits sense causa justificada, que no comptin amb una persona empadronada o que registrin consums d'aigua inferiors a 18 metres cúbics a l'any, entre d'altres.

De la mateixa manera, quedarien exclosos els domicilis habituals d'un contribuent, els que formen part de la borsa de lloguer municipal, els destinats a un ús diferent al residencial, els que el titular sigui una administració, els afectats per un expedient de declaració de ruïna o que estigui dedicat al lleure en determinats períodes.

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha explicat quin és l'objectiu d'aplicar una recàrrega en l'IBI en habitatges desocupats.

Ignasi Bea

D'una banda significa més recaptació i de l'altra incentiva el mercat de lloguer. Amb més oferta, baixa el preu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Bea ha explicat que es tracta d'una proposta inicial que s'ha de discutir amb la resta de formacions per finalment ser aprovada pel ple. La intenció dels independentistes és que el reglament entri en vigor l'any vinent.