ICV-EUiA proposa la T-Any i demana que no es freni la Llei de Barris


Temes relacionats

Una iniciativa veïnal impulsa la T-11 per aprofitar al màxim les T-10 esgotades (25/gen/12)

La Generalitat deu més de quatre milions d'euros a l'Ajuntament (20/gen/12)

Les tarifes dels FGC i dels peatges s'encareixen amb el nou any ( 1/gen/12)

El govern nega el desmantellament de la Llei de Barris ( 8/jun/11)


  • Comparteix:

Joan Calderon en imatge d'arxiu

Joan Calderon en imatge d'arxiu

Una targeta de transport anual vàlida a tota l'àrea metropolitana és la proposta que ICV-EUiA portarà al proper ple municipal en forma de moció. El nou títol integrat s'anomenaria T-Any i tindria un preu de 400 euros, amb una modalitat a meitat de preu pels menors de 25 anys. En paral·lel, els ecosocialistes presentaran una segona moció per reclamar a la Generalitat que no aturi el desplegament de la Llei de Barris a les Planes.

La voluntat d'ICV-EUiA és impulsar un seguit de mocions similars a tots els municipis que formen part de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), com a alternativa al que consideren una pujada 'abusiva' del preu dels bitllets aquest any.

El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, ha assegurat que els títols anuals servirien per fomentar l'ús del transport públic.

Joan Calderon

La T-Any ajudaria a fidelitzar els usuaris de transport públic.


Calderon també ha criticat la 'incoherència' del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, remarcant que quan era alcalde de Sant Cugat es va oposar a l'increment de les tarifes de transport públic per sobre de l'IPC. De fet, la T-10 d'una zona ha augmentat un 12% per aquest 2012, gairebé quatre vegades la mitjana inflacionària del darrer any.

D'altra banda, ICV-EUiA també presentarà una moció per demanar a l'Ajuntament que defensi davant la Generalitat el manteniment de la Llei de Barris a les Planes, i alerta que les Lleis Òmnibus aprovades pel Parlament possibiliten la paràlisi d'aquests projectes. Segons Calderon, una vegada construïts els equipaments necessaris, cal que al barri s'hi desenvolupin programes de cohesió social.

Joan Calderon

Calen programes de cohesió social i programes que dinamitzin la gent jove del barri.




Els ecologistes reclamen al govern que pagui els 1'1 milions que deu en concepte de la Llei de Barris del 2011 i n'ampliï el pressupost per aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.