El pagament d'una expropiació de 400.000 euros obliga l'EMD a ajornar la construcció dels ponts del Nonell


  • Comparteix:

Puig, després de la junta de veïns

Puig, després de la junta de veïns

L'EMD de Valldoreix ha tornat a canviar la destinació de la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) per sufragar ara part d'una indemnització de 400.000 euros per una expropiació de zona verda acceptada per l'entitat al 1991. La subvenció, que estava prevista per finançar la reforma de l'enllumenat i la construcció dels ponts del Nonell, també servirà per pagar la urbanització del carrer de Mestra Casanoves.

El debat obert el 1991 entre l'Ajuntament i l'EMD per dirimir si l'entitat descentralitzada havia de tenir competències en planejament urbanístic, va portar el llavors president, Miquel Massanés, a acceptar l'expropiació d'una zona verda per fonamentar l'argument que Valldoreix podia intervenir en àmbit de Territori.

Vint anys després, i en plena negociació entre Ajuntament i veïns propietaris de zones verdes, a l'EMD li toca abonar la indemnització de l'expropiació d'una finca de Can Ubach. Després d'haver fet ja un primer pagament, l'entitat paga ara 400.000 euros.

Per afrontar aquest pagament, el govern de Valldoreix ha canviat, de nou, la destinació de la subvenció del PUOSC, que havia de finançar la construcció dels ponts de la riera del Nonell i la reforma de l'enllumenat. El president de l'EMD, Josep Puig, ha considerat necessària l'aturada d'aquests projectes per poder afrontar el pagament d'aquesta expropiació. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Puig

Ara ens toca pagar en compliment d'una sentència, malgrat haver negociat, els preus són els dels terrenys de fa sis anys.


El canvi de destinació del PUOSC aprovat en la junta de veïns d'aquest dijous també inclou el finançament de la urbanització del carrer de Mestra Casanoves, per valor de 200.000 euros.

Durant la sessió, el president de l'EMD ha explicat que van per bon camí les negociacions entre Ajuntament i veïns afectats per les expropiacions de zones verdes. Segons Josep Puig, un 80% dels veïns afectats han arribat a un acord amb el consistori per evitar les compensacions econòmiques i poder construir en aquests espais a canvi de reubicar les zones verdes als àmbits de Can Monmany i Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.